Biznis

Šest koncesionara poslano na sud

Vlada ZDK
Vlada ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šest koncesionara poslano na sud – Na 40. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za privredu, razmatrana je i usvojena Informacije o kontroli koncesionih ugovora na području Zeničko-dobojskog kantona za period od 2003. do 2015. godine. U navedenom periodu Ministarstvo za privredu je potpisalo 26 koncesionih ugovora za istraživanje i eksploataciju mineralnih sirovina.

Zbog neplaćanja koncesione naknade Ministarstvo za privredu je u suradnji sa Kantonalnim pravobranilaštvom pokrenulo utuženje za šest privrednih subjekata odnosno koncesionar. Rezultat ovih aktivnosti je značajno smanjenje duga na iznos trenutnog duga koncesionara od cca 540.000,00 KM.

Vlada Kantona je svojim zaključkom naložilila resornim ministarstvima, koja u svom djelokrugu provode postupak dodjele koncesija, da pokrenu postupke raskida ugovora sa koncesionarima koji neuredno ili nikako ne izvršavaju obavezu iz ugovora o dodjeli koncesija.

Press služba ZDKStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno