Nogomet

Selektor Rumunije uoči utakmice u Zenici: BiH ima puno potencijala, očekujem otvorenu utakmicu i pozitivan rezultat

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska reprezentacija Rumunije sutra će odmjeriti snage sa selekcijom Bosne i Hercegovine na Bilinom polju u okviru 2. kola Lige nacija grupa B.

Rumuni su u prvom meču pomalo iznenađujuće poraženi u Crnoj Gori rezultatom 2:0, te će sutra nastojati da poprave dojam protiv naše selekcije.

Danas je održana i službena press konferencija na kojoj se prisutnim medijima obratio selektor Edward Iordanescu.

„Desile su se neke stvari koje nismo željeli da se dogode. Moramo izgraditi snažan mentalitet i trenutno smo frustrirani, ali želimo biti još bolji i radimo na tome. Znamo da je Liga nacija veoma važna i da je ovo zagrijavanje za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i da nam to može omogućiti bolju grupu u kvalifikacijama. Moramo se više boriti u narednim utakmicama, uložiti više snage i energije protiv narednih protivnika. Nismo mi zapostavili Ligu nacija, tek smo odigrali jednu utakmicu, a vidjet ćemo šta će sutra da bude. Bili smo i mi oslabljeni u Crnoj Gori, kao i oni, desio se poraz i moramo da se okrenemo narednim utakmicama. To nije izgovor svakako za poraz i svi želimo da budemo bolji u narednim utakmicama“, istakao je selektor Rumunije, te dodao:

„Dosta je igrača je prošlo kroz teške periode, neki igrači su propustili utakmice, ali i zgusnut raspored. Imamo šansu da popravimo stvari nakon poraza u prvoj utakmici. Bolje se suočiti s problemima ranije nego kasnije. Znam dosta o reprezentaciji BiH, pokušali smo prikupiti što više informacija i uraditi kvalitetnu analizu. Gledali smo utakmice vaše selekcije i Bosna i Hercegovina ima puno potencijala, imaju snažna imena u rosteru, koja godinama igraju u jakim klubovima. Kada imaš igrače koji igraju u Interu, Milanu, Marseju, onda to puno govori o našim protivnicima. Respektujem ih, kao što sam rekao imaju puno potencijala i sviđa mi se pozitivan pristup koji imaju i jako to cijenim. Mislim da je sve otvoreno pred sutrašnji meč, dobro smo se pripremili za sutra, sutra je sve moguće, kada je u pitanju rezultat. Bit će promjena u sastavu to je sigurno, želimo svježu energiju za ovu utakmicu i želimo uvesti igrače, koji zaslužuju više pažnje i prilike za igru. Ako se desi negativan rezultat, mi znamo koji je naš put i moramo jako raditi i biti sve bolji i bolji u budućnosti, iako naravno uvijek očekujem pozitivan rezultat, pa tako i sutra“, kazao je Iordanescu.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno