Nogomet

FOTO: Press reprezentacije BiH pred utakmicu Lige nacija protiv Rumunije u Zenici – očekujemo dobar rezultat

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press salonu stadiona Bilino polje u Zenici održana je press konferencija reprezentacije Bosne i Hercegovine pred utakmicu 2.kola Lige nacija, grupa B, protiv fudbalske reprezentacije Rumunije.

Prije ove press konferencije BiH, održana je službena press konferencija reprezentacije Rumunije, koja je nakon toga održala službeni trening na stadionu Bilino polje, gdje će sutra 07.6. u 20,45 sati biti odigran ovaj meč.

Prisutnim su se obratili i na pitanja novinara odgovarali, selektor Ivaylo Petev i reprezentativac Amer Gojak, a moderator je bila Slavica Pecikoza, PR bh.reprezentacije.

Nakon remija 1:1 u prvom kolu protiv Finske u Helsinkiju biće ovo prilika za izabranike Ivayla Peteva da upišu prva tri boda u grupi B, posebno jer je Rumunija izuzetno loše ušla u ovaj ciklus utakmica sa porazom od Crne Gore od 0:2. Domaći teren sigurno da će biti dodatni motiv da 11 igrača za koje se selektor odluči da istrče na travnjak Bilinog polja, daju svoj maksimum da upišemo pobjedu i prva tri boda.

Na početku pressa selektor Petev je kazao da bi bila prava šteta da njegovi izabranici nisu postigli gol i osvojili bod protiv Finske, nakon čega se fokusirao na meč sa Rumunima.

Najavio je izmjene u startnoj postavi, ali da još uvijek ne zna tačan sastav, ali misli da će dati prednost iskusnijim igračima

-Naravno da će sutra biti izmjena, imamo još dva treninga i sastav će biti određen dva sata prije utakmice. Mi se moramo pripremiti da budemo oprezni posebno kada smo u presingu tako da smo mi spremni, pa ćemo vidjeti šta će biti sutra -, kazao je Petev.

Prisutnim se obratio i Amer Gojak, veznjak u reprezentaciji kazavši da se nada kako su iz meča protiv Finske izvučene pouke i da će se to sutra pokazati.

-Svako može imati slab dan, imaju kvalitet da nas iznenade, izvukli smo pouke iz meča protiv Finske i nadam se da ćemo sutra pokazati da smo nešto naučili -, rekao je Gojak.

Petev je dodao da će sve zavisiti od njegove ekipe i da je radio sa dosta rumunskih reprezentativaca i vjeruje da će plan koji je pripremio funkcionisati.

-Ja se nadam i primjetili ste da su momci raspoloženi da im je stalo i da žele odigrati dobru utakmicu, da zabijemo gol, dva, sve ovisi o nama. Imat ćemo jakog protivnika, ali dat ćemo sve od sebe da pobijedimo -, izjavio je, između ostalog, selektor Ivaylo Petev.

Utakmicu na Bilinom polju, koja počinje u utorak u 20,45 sati, sudit će njemačke sudije a glavni će biti Sascha Stegemann.

Nakon press konferencije počeo je i trening bh.reprezentativaca u Trening centru NS/FS BiH.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno