Ljudi

Šefika živi od 120 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šefika Torlaković, ima 74 godine, a boluje od šest bolesti. Živi sama od socijalne pomoći u trošnoj kućici u zeničkom naselju Krč, piše novinska agencija Patria. Šefika ima tumor na mozgu, probleme sa srcem, čir, masnoću i defirmirajuću spondilozu kičme. Boli me sve, ne znam više ni šta imam, niti idem više doktorima – kaže Šefika koja živi od socijale koja iznosi 120 KM. Šta je 120 KM. Dok platim komunalije skoro ništa mi ne ostane, a komunalije se moraju platit makar nemao šta jesti. Znam jesti hranu staru pet dana, jer moram. Nemam nikoga, muž mi je umro prije 17 godina, svi su moji pomrli – kaže nam Šefika.

Šefika poznaje djecu od svojih sestara, ali joj oni ne pomažu, kao ni komšije.

– Kako će mi komšije pomoći kad ni oni nemaju. Treba mi hrane, drva, pa ako neko može makar dva metra bi mi bila dovoljna – objašnjava Šefika.

Socijalnu pomoć koju Šefika prima često ne dobije u punom iznosu. Po pravilu treba dobiti 120 KM mjesečno, ali često joj daju samo 50 KM i kažu kako nema novca u budžetu.

– Muž i ja smo radili privatno. Radili smo kao šnajderi, imam 10 godina staža, kada sam napunila 65 godina, skinuli su me sa biroa – izjavila je Šefika.

Kuća u kojoj Šefika živi ima tri prostorije i kupatilo. Od te tri prostorije u dvije se ne može boraviti od hladnoće i vlage.

– Od kako je moj muž umro, sve je umrlo – zaključila je Šefika Torlaković.

sefikatorlakovic



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno