Ljudi

Hadžira dobila novi dom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Samo prije dva mjeseca postavljeni su temelji u nemilskom naselju Orahovička Rijeka kod Zenice za kuću Hadžire Osmanović (70), koja živi sa sinom, a kojoj je u prošlogodišnjim poplavama potpuno devastirana baraka.

– Posljednjih 15 godina živjela sam u toj baraci, ali nakon poplave nije se mogla sanirati. Zahvalna sam svim ovim ljudima koji su dali donaciju za izgradnju moje kuće, jer ja to

sama nikada ne bih mogla uraditi. Nemam nikakvih primanja – poručila je presretna Hadžira, kojoj je ključeve njene kuće uručila Tereza Mejr (Teresa Mayr), predstavnica austrijske organizacije „Diakonie“.

Austrijanci i mađarska internacionalna organizacija „HIA Hungary“, za obnovu 33 kuće i izgradnju jedne kuće u nemilskom slivu, koji je realizirao Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo, donirali su 220.000 KM.

Novac je utrošen za kupnju građevinskog, vodovodnog i elektromaterijala, prozora, vrata te podova i podne izolacije.

– Članovima „Diakoniea“ iz Beča, koji su finansirali ovaj projekt, bit će drago da vide da je njihov novac uložen na pravi način – kazala je Mejr.

Prema riječima predsjednika „Merhameta“ Hajrudina Šahića, zahvaljujući prijateljima i donatorima ispunili su prije dva mjeseca dato obećanje da će izgraditi kuću.

– Želimo da pošaljemo poruku ljudima da pomognu, ne samo Hadžiri nego svim ljudima koji su u prošlogodišnjim majskim poplavama ostali bez doma – rekao je Šahić.

„Merhamet“ je sanirao 500 stambenih objekata, od čega u Topčić-Polju 102 te 292 u Maglaju. Od toga su u Zeničko-dobojskom kantonu izgradili novih 12 kuća te utrošili više od dva miliona KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno