Ljudi

Irhad Baručija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mladi muzičar Irhad Baručija svira violinu na ulicama Zenice i na taj način među prolaznicima promoviše ovaj instrument koji u BiH nije toliko popularan.

Baručija je rekao za bh. novinsku agenciju Patria kako je svjestan da u BiH malo ljudi ima priliku čuti ovaj instrument kao i klasičnu muziku uopšte, zbog čega on izlazi svirati na ulici kako bi prolaznicima pokazao sve čari violine.

“Na isti način violinu među slučajnim prolaznicima promovišu i veliki muzičari Edin Karamazov i Tvrtko Barač. Meni se to svidjelo i sada i ja želim dati doprinos”, kaže Baručija.

Osnovnu i srednju muzičku školu Baručija je završio u Zenici a visoko muzičko obrazovanje uči na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

“Kada sam krenuo da upišem osnovnu muzičku školu, htio sam da naučim da sviram gitaru. Međutim, sudbina me odvela u drugom pravcu – ušao sam kroz vrata na kojima je pisalo violina i nakon nekoliko časova ja sam se zaljubio u ovaj instrument”, prisjeća se Baručija.

Prolaznici u Zenici oduševljeni su preformansima ovog mladog muzičara. Na Baručijino: “Da li želite da vam nešto odsviram” jedan prolaznik je odgovorio “Želim samo da nastaviš svirati, ti činiš ovaj grad ljepšim”.

(Agencija NAP)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno