Politika

SDP Zenica opravdao “leteću” izmjenu ministara: Nije primjereno da ministar obrazovanja bude sa privatnim fakultetom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDP Zenica danas se oglasio zvaničnim saopćenjem u kojem navodi podatak da tri zvaničnika ove stranke čine ministarski sastav nove Vlade ZDK koju predvodi Amra Mehmedić. Saopćenje smo objavili NA OVOM LINKU. Na oficijelnoj stranici gradskog odbora SDP-a, vijest da je noć uoči imenovanja Vlade došlo do iznenadne promjene prijedloga SDP-a, nisu baš svi prihvatili bez pitanja.

Jedan posjetilac njihove FB stranice dobronamjerno je upitao “a šta bi sa Boškom?”, aludirajući na Boška Jefića, koji je do četvrtka bio prijedlog SDP-a, pa je čak objavljena i njegova biografija, fotografije sa prijema kojeg je upriličio inicijator okupljanja “šestorke” u ZDK zenički gradonačelnik Fuad Kasumović itd….

Informacije o tome je objavljena NA OVOM LINKU, ali je jučer Jefić NA OVOM LINKU objavio da više nije kandidat SDP-a za tu poziciju. Obzirom da je svojom objavom ostavio “džentlmenski prostor” svojoj stranci, moglo se zaključiti da je sam povukao kandidaturu, da bi danas, nekoliko sati prije imenovanja Vlade, on NA OVOM LINKU sam objavio da nije odustao, nego je zamijenjen.

Zanimljivo je da je na upit građanina odgovorio zvanični administrator stranice “SDP Zenica”, i to pojasnivši da je sporno bilo fakultetsko obrazovanje nesuđenog kandidata. Jefić je završio fakultet na privatnom fakultetu u Vitezu, a radi u Gradskoj upravi Grada Zenica.

– Poštovani gospodine Oruč, mišljenja smo da bi bila loša poruka ukoliko bi imenovali za Ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta kandidata koji je završio obrazovanje na privatnom fakultetu u Vitezu. Protiv toga su se zastupnici SDP-a borili u prošlom mandatu kada smo tražili da se dostave diplome svih ministara. Iskreno se nadamo da će kandidat za kojeg ste pitali ali i cjelokupna javnost imati razumijevanja za ovaj postupak. U svakom slučaju želimo mu mnogo uspjeha i sreće u budućem radu.

Međutim, pojašnjenje “SDP-a” nije se baš svidjelo nekolicini posjetilaca, među kojima su i bivši i sadašnji aktivisti ove stranke. U komentiranje se uključio i novoimenovani zastupnik u Domu naroda PFBIH i dosadašnji gradski vijećnik Almir Babajić. i pored insistiranja, nije pojašnjeno kako je Jefić sa poznatom biografijom i “spornim” fakultetom do jučer bio “odgovarajući kandidat”, a od jučer nije. U nastavku donosimo komentar SDP-a i polemiku sa njihove FB stranice.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno