Politika

Saopćenje za javnost: Izabrana nova Vlada ZDK, SDP BiH učestvuje u radu sa tri ministra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u Zenici održana 2. sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, na kojoj je izabrana nova Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa novom Premijerkom Vlade ZDK Amrom Mehmedić i 10 ministara, delegiranih od strane partija i stranaka potpisnica nove skupštinske većine u našem kantonu.

Po okončanju procudure pred nadležnim komisijskim tijelima Skupštine, potvrđivanju novog saziva Vlade većinom glasova od skupštinskih delagata i polaganju svečane zakletve novoizabranih ministara i ministrica, nova Premijerka Vlade ZDK je u svom ekspozeu prezentovala Plan rada Vlade ZDK u mandatnom periodu 2022.-2026. godine.

Program rada Vlade zasnovan je i baziran na programskim mjerama i načelima usaglašenim kroz ozbiljne političke pregovore participirajućih političkih organizacija.

Jedna od osobenosti novoformirane Vlade ZDK je da je po prvi put ispoštovan princip rodne, spolne ravnopravnosti izborom, pored premijerke i 3 ministrice.

SDP BiH ZDK u radu novoformirane Vlade učestvovati će sa tri ministra: Benjaminom Sinanovićem – Ministarstvo unutrašnjih poslova, Draženkom Subašić – Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK i Danijelom Pašićem – Ministarstvo prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoline.

Pred novom Vladom je izazovan period. Ova Vlada mora biti prvenstveno Vlada građana, sa obavezom da se bori za dostojanstvo života u našem Kantonu. Zadatak Vlade je da fokus vratimo tamo gdje mu je i mjesto, a to je interes građana.

Nova  Vlada želi da promijeni život građana na bolje, da Kanton učini boljim mjestom za život, u kojem će naša djeca i djeca naše djece željeti da u njemu odrastaju, rade i ostaju.

Ministri delegirani od strane SDP BiH ZDK imaće obavezu i zadatak predanog rada na ostvarivanju ovih gore navedenih ciljeva.

Kantonalna organizacija SDP BiH ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno