Politika

Saopćenje SDA Zenica: Kasumovićev generacijski projekt donio još jednu neizvjesnu grijnu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kasumovićeva toplana je podbacila čim su se vanjske temperature približile nuli, iako je najavljivana kao “generacijski projekt” koji će donijeti sigurno i stabilno grijanje u gradu.

Stanovi i poslovni prostori u Zenici ponovo su bez grijanja, pa građani s pravom strahuju od još jedne neizvjesne grijne sezone.

SDA poziva Gradsku upravu i gradonačelnika Fuada Kasumovića da javnosti predoče ugovor s Toplanom Zenica, jer se mora znati za šta je izdvojeno 5 miliona KM iz budžeta građana koji se smrzavaju i zbog čega sistem grijanja ne funkcioniše onako kako bi trebao.

Također, tražimo od Gradske uprave da u budžetu osigura finansijska sredstva za refundaciju dodatnih troškova koje građani imaju usljed korištenja alternativnih izvora grijanja te da ih se obavezno oslobodi plaćanja računa za vrijeme kada daljinsko grijanje nije bilo u funkciji.

PRESS SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno