Politika

SDP – Saopštenje za javnost povodom posljednjih dešavanja u RMU Zenica

SDP – Saopštenje za javnost povodom posljednjih dešavanja u RMU Zenica – Prestanite provoditi političku torturu nad Zenicom i našim građanima!

Gradska organizacija SDP Zenica izražava punu podršku komoratima RMU Zenica, pogona Stara jama i Stranjani povodoim posljednjih dešavanja.

Već nekoliko godina se nad zeničkim preduzećima provodi neravnopravan odnosu u odnosu na ostala preduzeća širom FBiH. Blokira se račun RMU Zenica iako neki rudnici imaju mnogo veća dugovanja i uredno funkcionišu, jučer se blokirao račun Zenicatransa iako neka preduzeća imaju mnogo veća dugovanja i uredno rade.

Zenički rudari nisu krivi što se rudnik Zenica našao u ovakvoj situaciji s obzirom da se ovi problemi gomilaju već 15 godina i da niko od odgovornih nije poduzeo ništa da se ovo stanje popravi.
S obzirom da rudari u Zenici svojim radom stvaraju novu vrijednost koja ima svoje tržište oni time kroz poreze i doprinose obezbjeđuju plate za veliki broj budžetskih korisnika među kojima su i političari koji su neposredni krivci za ovo stanje u rudnicima i koji se ne libe danas da izjave da razmišljaju o zatvaranju pogona u Zenici čime ostavljaju bez egzistencije više stotina porodica.

Ne predstavljaju problem enormno visoke plate parlamantaraca koji se mjesecima ne sastaju ali im smeta krvavo zarađena rudarska nadnica.

Ovo je još jedan primjer uništavanja zeničke privrede od koje nije preostalo još mnogo. Željezara, Metalno, Kimo, Izgradnja, Vatrostalno, Prim, Zening, Zenicastan, šta je slijedeće???
Pozivamo sve građane Zenice da stanu na stranu naših komorata i da se zajednički suprostavimo planovima koje je neko i negdje osmislio.

Uz rudarski pozdrav SRETNO!

GO SDP Zenica

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem