Politika

A-SDA: Mlade su protjerali – spasimo naše komorate

A-SDA – Ovih dana svjedoci smo još jednog u nizu promašaja dvodecenijske vladavine neprincipijelnih političkih elita – dovođenje u bezizlaznu situaciju rudnika u Zenici i Brezi. Usljed svoje nesposobnosi i brige samo za uskostronačke i porodične krugove dozvolili su da dođe do propasti nekadašnjih privrednih giganata, a sada su došli na red i istinski heroji rada – naši komorati.

I dok omladina zbog opće besperspektivnosti koju su svojom nesposobnošću i bezidejnošću proizvele vladajuće strukture masovno napušta našu državu, dok se polako uništavaju porodična gazdinstva i sitno poduzetništvo (malinari, stočari, zanatlije), sada se i komorati Zenice i Breze dovode u bezizlaznu situaciju – da ostanu bez najteže zarađenog ‘hljeba sa sedam kora’.

A-SDA Zeničko-dobojskog kantona i njen zastupnik u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, dr. Ramo Isak, daju punu podršku zeničkim i brezanskim rudarima i preduzet će sve zakonske mjere da se onima koji su odbranili i izgradili Bosnu i Hercegovinu omogući normalan život i rad dostojan čovjeka. Zenica i Zeničko-dobojski kanton nikada više neće biti taoci ‘političkih centara moći’, jer dostojanstvo i životi građana moraju biti naša osnovna ljudska i politička preokupacija i cilj.

Komorati – izdržite do kraja u vašoj pravednoj borbi i zahtjevima – mi smo bili i bit ćemo uvijek uz vas!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem