fbpx
Politika

SDP BiH Zenica: saopćenje za javnost povodom novonastale situacije u JP Zenicatrans

SDP BiH Zenica: saopćenje za javnost povodom novonastale situacije u JP Zenicatrans – Povodom novonastale situacije u JP Zenicatrans i gradu Zenici, gdje je došlo do prekida obustave vožnje na svim linijama koje pokriva ovo preduzeće, apelujemo na sve nadležne institucije , Gradonačelnika Zenice gospodina Fuada Kasumovića i menadžment preduzeća, kao i odgovorne ljude u Poreznoj upravi koja je blokirala račun preduzeća da što prije iznađu rješenje za ovaj problem. Grad Zenica ne smije biti žrtva političkih “potkusurivanja”.

Ovim putem pitamo čelnike Porezne uprave FBiH da li  ” treniraju strogoću ” samo u Zenici ili su još nekom javnom preduzeću u BiH blokirali račun? Građane Zenice ne smijemo dovesti u situaciju da nemaju organiziran gradski prevoz.

Ukoliko je potrebno održati vanrednu tematsku sjednicu  ili pomoći na drugi način Klub vijećnika SDP  BiH u Gradskom vijeću Zenica i Gradska organizacija SDP Zenica sa svim svojim kapacitetima stavlja se na raspolaganje kako bi se izašlo iz ove situacije.

Gradska organizacija  SDP BiH Zenica