Politika

Saopćenje za javnost: Inicijativa za sanaciju puta Gradišće – Lisac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Inicijativa za sanaciju puta Gradišće – Lisac  – Poslanik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, mr. Ramo Isak, pokrenuo je inicijativu da se izvrši sanacija, konstruktivno ‘nisko-građevinsko zatezanje’, te djelimično betoniranje i asfaltiranje puta od Gradišća u Zenici do releja na planini Lisac.

Putna komunikacija od Gradišća prema planini Lisac je u veoma lošem stanju, koje je takvo da skoro onemogućava bilo kakav automobilski saobraćaj, čak i za specijalna vozila. Ako se uzme u obzir strateški komunikacijski značaj repetitora na Liscu, te činjenica da ga koristi veliki broj različitih komunikacijskih, radio-televizijskih i drugih subjekata, jasno je koliki je značaj da se postojeća putna komunikacija što prije sanira i renovira.

Ovo ima svoj strateški sigurnosni, komunikacijski, turistički, kao i rekreativno-sportski i drugi značaj za Grad Zenicu, ali i za cijeli Zeničko-dobojski kanton.

Kantonalni odbor A-SDA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno