Politika

SDA Zenica traži održavanje vanredne sjednice Gradskog vijeća o NK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Klub vijećnika Stranke demokratske akcije uputit će inicijativu za održavanje vanredne sjednice Gradskog vijeća o Nogometnom klubu “Čelik”.

Stanje u Klubu je najgore od osnivanja prije 75 godina, ponajprije zahvaljujući Gradskoj upravi i “investitoru” Ajdinu Olgunu iz Turske, koga je aktuelni gradonačelnik Fuad Kasumović doveo u Zenicu i predstavio kao spasioca “Čelika”. No, umjesto obećanog spašavanja i nastupa u Evropi, “Čelik” je ispao iz Premijer lige BiH,  a takmičenje će nastaviti u najnižem rangu i dalje opterećen višemilionskim dugovanjima, od čega je više od dva miliona napravio Kasumovićev odbjegli investitor.

Uprkos katastrofalnom stanju, inicijativa vijećnika SDA za osiguranje tri miliona KM za „Čelik“ jučer nije dobila podršku većine vijećnika, pa čak ni onih koji su uvijek bili najglasniji kada je riječ o jednom od najvećih simbola Zenice.

Stoga, Klub vijećnika SDA će uputiti inicijativu za održavanje vanredne sjednice Gradskog vijeća, kako bismo svi mi koji dijelimo ljubav prema Klubu pokušali iznaći funkcionalno i dugoročno rješenje koje će omogućiti da se “Čelik” oslobodi teškog bremena i što prije vrati u najelitniji rang takmičenja. Jer, Zenica je “Čelik”, a “Čelik” je Zenica!

SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno