Politika

SDA Zenica – Saopćenje za javnost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica – Saopćenje za javnost – Zenička javnost je imala priliku pročitati pamflet-saopćenje Snage centra u kojem je izrečeno niz neistina oko sjednice Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica. U pomenutom demagoškom reagiranju prozivaju se članovi Radnog predsjedništva iz Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost da su odbili inicijativu da se paušali članova stalnih radnih tijela preusmjere za uspostavu besplatne autobuske linije za Smetove u dane vikenda. Istina je dijametralno suprotna njihovim navodima, jer se Radno predsjedništvo uopće nije izjašnjavalo oko spomenute inicijative, o čemu svjedoči i jučer dat demanti predsjedavajuće Gradskog vijeća, gospođe Sanje Renić.

Pokušaji javnog linča prozivanjem pojedinih vijećnika nisu novost u djelovanju Snage centra koja na svaki mogući način bježi od rješavanja problema u Gradskom vijeću i učešća u raspravama o najvažnijim procesima u Zenici i to je javnost već prepoznala. Jedan od najilustrativnijih primjera ovakvog pasivizma svakako jest njihovo sklanjanje u stranu kada je na dnevnom redu bila Odluka o izmjenama odluke o komunalnim taksama. Naime, vijećnici ove stranke nisu učestvovali ni u javnoj raspravi, ni u amandmanskoj fazi djelovanja, da bi na kraju bili suzdržani. No, to ih nije spriječilo da nekoliko dana poslije izraze tobožnju zabrinutost za gradski budžet iako, s tim u vezi, nisu ni prstom mrdnuli, niti se pomjerili iz vijećničkih klupa. Ovakvim nekorektnim, spletkaroškim i populističkim potezima žele optužiti nekog drugog za vlastitu nesposobnost, nesnalaženje, nedostatak političke hrabrosti i nedjelotvornost u Gradskom vijeću.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno