Politika

Snaga Centra: odgovor predsjedavajućoj GV Zenica Sanji Renić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Snaga Centra: odgovor predsjedavajućoj GV Zenica Sanji Renić – Žao nam je što predsjedavajuća Gradskog vijeća po mišljenje ide u vladajuće i stranke koje imaju težnju da to budu, pa je tako ishitreno, nepotrebno i potpuno, po nju, kontraproduktivno reagiranje na naše nezadovoljstvo. Žao nam je što predsjedavajuća svoju pažnju nije sačuvala dalje od naslova, u samom tekstu i suštini našeg saopćenja.

Kako je javnosti poznato, Radno predsjedništvo je za sljedeću sedmicu i sjednicu Gradskog vijeća ODBILO UVRSTITI inicijativu da se ODMAH I SADA donese odluka da se gradske Komisije više ne plaćaju, a da se ušteđena sredstva koriste za besplatan prijevoz Zeničana na Smetove.

I sve to što navodi Snaga Centra u svom Saopćenju potvrđuje predsjedavajuća, nespretno to formulišući nekakvim, na toj sjednici, dogovorenim fair-playom u redoslijedu inicijativa.

Pa je li to vijećnici, koji se satima međusobno pred TV kamerama iscrpljuju nepotrebnim svađama ko je odakle, ko je negdje bio, a ko je sada član neke stranke, ne mogu da psihički ili fizički podnesu jednu inicijativu, koja podrazumjeva hitnost, jer je još uvijek vrijeme kad se čist zrak ne može naći u gradu, nego na okolnim brdima?

Je li to Radno predsjedništvo relevantno da ocijenjuje koja inicijativa zaslužuje hitnost, a koja ne? Ne tako davno, jedan vijećnik je, totalno nespreman, pred početak sjednice mimo svih rezona, ponudio razmatranje ozbiljne tačke dnevnog reda, a kad je odbijen sa objektivnim i razumljivim argumentima, svi koji su bili za to da se tačka bolje pripremi su proglašeni i anatemisani kao neprijatelji Grada Zenica.

Danas, sada, kada imamo jednostavnu i već utvrđenu inicijativu da se rad u Komisijama ne plaća, nego da ta sredstva služe za besplatne autobuse koji će vikendom Zeničanima omogućiti da udahnu čist zrak, predsjedavajuća odjednom uvodi red, rad i disciplinu.

Dovoljno je vidjeti samo nekoliko minuta jedne sjednice Gradskog vijeća i poželjeti da se takva disciplina, red, redoslijed i funkcioniranje, prenesu i tamo gdje treba, u čemu želimo predsjedavajućoj puno sreće i uspjeha.

Ipak, ne možemo se oteti utisku da su negativne reakcije javnosti, zbog odbijanja naše incijative za ovu, prvu narednu sjednicu, razlog njenog nespretnog i kontraproduktivnog reagovanja.

Ukoliko svom gradu i sugrađanima želite ono što ste im željeli u predizbornoj kampanji, vrlo jednostavno – pred samu sjednicu i usvajanje dnevnog reda predložite naknadno i vanredno uvrštavanje naše inicijative – neka se među vijećnicima onda jasno vidi ko je za svoj džep, odnosno protiv svojih sugrađana.

I nemojte čekati zeleno svijetlo iz centrala, niti trpjeti pritiske stranačkih centrala koje Vas uslovljavaju profesionalizacijom vašeg radnog mjesta. Vaše je jedno i jedino – da budete na usluzi građanima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno