Politika

SDA Zenica: Novogodišnji press

SDA Zenica Novogodišnji press
SDA Zenica Novogodišnji press
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SDA Zenica: Novogodišnji press- Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica održao je press konfernenciju na kojoj su sumirani rezultati rada u 2015. godini.

Predsjednica kluba vijećnika SDA u Gradskom Vijeću Amra Muslić – Haliović je kazala tokom obraćanja da je najviše Zakonodavno tijelo u kojem njena stranka ima većinu realizovala značajne projekte u 2015. godini.

– Realizovali smo zaista vrijedne i značajne projekte od koji izdavajam: Nastavak rekonstrukcije i izgradnje rasvjete oko 850.000 KM, čišćenje riječnih korita i uređenje korita rijeka 1,25 miliona KM, izgradnja Internata u Radakovu 1,5 miliona KM, izgradnja stanova za Romsku populaciju 1,2 miliona KM, izgradnja ambulanti u okviru Doma zdravlja 800.000 KM, ulaganje u sportsku infrastrukturu 630.000 KM, završetak azila za pse 600.000 KM i još niz drugih projekta – kazala je Muslić – Halilović.

Pored ovih u 2015. godini nastavljeni su radovi na glavnoj gradskoj magistrali, završene su aktivnosti na realizaciji projekta Plava voda, a uloženi su značajni napori u dopsinosu funkcinisanja oblastu kulture, sporta, nevladinog sektora, socijalne zaštite, pitanja mladih.

Predsjednik Gradskog Vijeća SDA Zenica Ibrahim Šišić je naglasio kako je stranka djelovala u tri pravca. Organizovanje i provođenje izbora unutar stranke, proces reevidencije članstva i aktivnosti na obilježavanju 25.godina od osnivanja Gradskog Vijeća SDA.

– Potrebno je da nastavimo osnaživanje i pomoć u radu Gradonačelnika i Vijeća. Posebno naglašavam potrebu još bolje i efikasnije dostupnosti Gradske administracije za potencijalne ulagače, bolje promovisanje rada Gradonačelnika i Vijeća, kao i veće zapošljavanje i jačanje pozicije Zenice na svim razinama vlasti – istakao je Šišić.

faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno