Politika

Saopćenje SDP ZDK

Saopćenje SDP ZDK
Saopćenje SDP ZDK

Saopćenje SDP ZDK- Povodom novogodišnjih praznika Vlada Zeničko – dobojskog kantona je pripremila prava iznenađenja za građane kantona prijedlogom budžeta za 2016. godinu oko kojeg se trenutno vodi javna rasprava.

Klub zastupnika Socijaldemokratske partije nije, niti će podržati takav prijedlog budžeta Zeničko-dobojskog kantona. Ne možemo podržati prijedlog budžeta u kojem su smanjena sredstva za porodiljsko odsustvo za 100 hiljada maraka. Ne možemo podržati budžet u kojem su umanjena sredstva za nezaposlene porodilje za 15 hilajda maraka. Ne možemo podržati budžet u kojem su umanjena sredstva za opremanje novorođenog djeteta u iznosu od 5 hiljada maraka. Ne možemo podržati budžet u kojem su umanjena sredstva za pomoć za prehrani djeteta do 6 mjeseci i ishrana majki porodilja, za 70 hiljada. Radi svega nabrojanog nećemo podržati prijedlog bužeta za 2016. godinu ukoliko se ove stavke ne promijene. Pozivamo Vladu Zeničko – dobojskog kantona da se uozbilji i da vodi računa o budućnosti naše zemlje, jer se to ne radi na ovakav način. Protiv bijele kuge se ne bori umanjenjem sredstava za majke porodilje i novorođenu djecu. Stava smo da budžetske korisnike majke porodilje i novorođenu djecu treba regulisati novom zakonskom regulativom kako više od njih ne bi pravili socijalne slučajeve.

Još jednom koristimo priliku da pozovemo Vladu Zeničko – dobojskog kantona da se uozbilji i da građanima našeg kantona ne šalje novogodišnje čestitike u vidu loše predloženog budžeta za 2016. godinu.

Također im želimo skrenuti pažnju da svojim neblagovremenim i lošim tajmingom za usvajanjem odluke o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca naredne godine ne ponižava zastupnike Zeničko – dobojskog kantona. Klub zastupnika SDP-a je podržao odluku o privremenom finansiranju za prva tri mjeseca naredne godine kako život u Zeničko – dobojskom kantonu ne bi stao.

Nadamo se da će se Vlada Zeničko – dobojskog kantona u narednoj 2016. Godini prema građanima ponašati bitno odgovornije jer sumnjamo da je ovako loše planiran budžet dio famozne Reformske agende.

KO SDP BiH ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem