Politika

SDA – posjeta institucijama kulture

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvodnevna posjeta institucijama kulture 20. i 21. septembra delegacija Stranke demokratske akcije predvođena kandidatom SDA-SBB za gradonačelnika Zenice mr.Naidinom Ahmetspahićem i nosiocem liste za Gradsko vijeće prof.dr.Spahijom Kozlićem, imala je za cilj upoznati se sa trenutnim stanjem u kulturi Grada.

Direktor Gradske biblioteke Midhat Kasap ugostio je delegaciju SDA Zenica, i kandidata za gradonačelnika Naidina Ahmetspahića te izrazio zadovoljstvo posjetom i interesovanjem. Direktor Kasap ističe da zenička Biblioteka posluje pozitivno za sada te se nada da će u narednom periodu imati još kvalitetniju saradnju sa Gradskom upravom.

Nedaleko od Gradske biblioteke nalazi se jedna od najlješih građevina pozorišne umjetnosti Bosansko narodno pozorište Zenica. Srdačnu dobrodošlicu kandidatu za gradonačelnika Naidinu Ahmetspahiću i delegaciji SDA Zenica, uputio je direktor Ustanove Hazim Begagić. U prijatnoj atmosferi razgovaralo se o trenutnom stanju u kojem se nalazi Ustanova te mogućnostima da se u skorijem periodu realizuje projekat sanacije dijela BNP-a Zenica. Direktor Begagić upoznao je goste i sa programskim aktivnostima, te o planu realizacije koji slijedi.

U istom objektu smješten je i baletni studio ARS CENTAR koji svojim programskim sadržajima već nekoliko godina oduševljava zeničku publiku. Zadovoljstvo posjetom mr.Naidina Ahmetspahića iskazala je jedna od osnivača ARS Centra g-đa Samira Spahić.

Kandidat za gradonačelnika Zenice Naidin Ahmetspahić posjetio je i Omladinski hor Zenica kojim rukovodi zenički dirigent Milenko Karović koji je izrazio veliko zadovoljstvo posjetom te goste počastio sa nekoliko sjajnih horskih izvedbi.

U kulturnoj baštini Zenice posebno mjesto pripada plesu koji je spoj kulturnog i sportskog duha, a ima i dobar značaj u razvoju mladih, što kroz svoj angažman pokazuje Plesno-modni studio “Shadows” Zenica. Prvi čovjek Kluba Semir Šerić izrazio je prijatnu dobrodošlicu delegaciji SDA Zenica i upoznao prisutne sa kandidatom za gradonačelnika Zenice mr.Naidinom Ahmetspahićem rekavši da očekuje dobru saradnju u budućnosti. Šerić je uručio zahvalnicu Naidinu Ahmetspahiću što je prepoznao rad i odlučio se upoznati sa aktivnostima Plesno-modnog studija “Shadows Zenica.

Drugog dana posjete kulturnim institucijama kandidat za gradonačelnika Zenice Naidin Ahmetspahić obišao je gradski Muzej, unutrašnji prostor i upoznao se sa radom i programskim ciljevima Ustanove.

Kultura u Zenici treba imati dobrog saradnika koji voli, zna i cijeni umjetnost, a to je upravo kandidat SDA-SBB za gradonačelnika Zenice mr. Naidin Ahmetspahić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno