Ljudi

Šatorović na čelu Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH i naredne četiri godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šatorović na čelu Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH i naredne četiri godine – Na Kongresu Samostalnog Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine, koji je održanu Sarajevu, izabrano je rukovodstvo koje će ovaj Sindikat predstavljati u periodu 2017-2021. godina.

Za predsjednika Sindikata je ponovno izabran Selvedin Šatorović iz Zenica, a za dopredsjednike Mirzet Pozderović iz Banovića i Filip Ćelar iz Livna. Na Kongresu je usvojen Izvještaj o radu Sindikata, te Programski ciljevi i zadaci za 2017-2021. godinu.

– Zaključeno je da će Sindikat puno energičnije, jače i žešće krenuti u borbu za bolji radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj prosvjetnih radnika. Pozvali smo da to zajedno radimo sa kolegama iz srednjeg obrazovanja – kazao je Feni predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH Selvedin Šatorović.

Po njegovim riječima, imajući u vidu podršku koja je Sindikatu iskazana na današnjem Kongresu, sasvim sigurno je da će “Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH u narednom periodu biti konstruktivan socijalni partner, uvažavajući sve prilike u BiH, ali istovremeno znati odgovoriti u situacijama kada ne bude uvažen i kada ne budu uvaženi njegovi zahtjevi”.

– Očekujemo bolji radno-pravni i ekonomski-socijalni položaj u narednom periodu – naglasio je Šatorović. Kongresu su prisustvovali mnogi gosti od najužeg rukovodstva Evropskog sindikata obrazovanja iz Brisela, do gostiju iz regiona Bugarske i Tuske.

– Imali smo više od 30 inostranih delegacija a tu su bili i predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH, Saveza sindikata Republike Srpske, predsjednici granskih sindikata koji djeluju u okviru Saveza samostalnih sindikata – kazao je Šatorović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno