Ljudi

Kako Hana postaje HANATOR

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako Hana postaje HANATOR – Ima jedna Zeničanka Hana, koja prkosi svojim vršnjacima i predrasudama svojom aktivnošću i postignutim rezultatima. Hana je sa svojih 17tak godina postigla i uradila koliko neko neće postići za čitav život. Hana ima samo 17 godina, a već nekoliko godina zbog školovanja živi odvojeno od roditelja.

Hana već nekoliko godina uporedo aktivno trenira i takmiči se u šahu, pjeva u horu, ide u Muzičku školu i da ipak ima i sve petice u školi. Ali Hani to nije bilo dovoljno, pa je početkom ove godine počela da se bavi i rekreativnim trčanjem. Eh sada nastupa prava senzacija. Hana je sa povremenim trčanjem, svaki drugi-treći dan, počela krajem maja 2017. godine, da bi to nakon par mjeseci preraslo u svakodnevno trčanje po Sarajevu, kada je u školi, te po Zenici kada je na raspustu.

Međutim, Hana ne bi bila Hana, da se nakon samo par mjeseci povremenog trčanja nije odlučila pridružiti grupi Zeničana koji su se pripremali za zajednički odlazak na 11. Sarajevski polumaraton. Želja za trčanjem Sarajevskog polumaratona se Hani javila godinu prije, 2016. godine, kada je bila samo u ulozi nijemog posmatrača utrke. diveći se. Odluka da se Hana počne spremati za Sarajevski polumaraton je pala krajem jula, početkom avgusta, što znači nepuna dva mjeseca prije same utrke.

Od silne želje da ispuni zamišljeno, Hana sa grupom Zeničana istrči po prvi put dužinu veću od 10 kilometara, ne moram vam govoriti koliko je Hana bila sretna, jer je bila korak bliže ispunjenju svoje želje. Pored sve te radosti zbog istrčanih kilometara, postignutog uspjeha, Hana se posvetila i pripremi kostima u kojem će trčati svoj prvi polumaraton. Zezali smo Hanu da će dobiti nadimak Hanator kada istrči svoj prvi polumaraton, jer ni u jednom trenutku nismo posumnjali da to neće uspjeti. Toliko volje i želje za trčanjem se vjerovatno samo jednom u životu viđa. Dok se približavao taj 17.09.2017. godine, Hana je pomno služala i primjenjivala savjete iskusnijih trkača, o tome šta je potrebno da jede prije i na sam dan utrke, koliko da trenira, itd.

I tako dođe i taj dan, kada naša Hana postade Hanator sa svojim prvim istrčanim polumaratonom kao Miny Mous i kao atrakcija Sarajevskog polumaratona. Ali to nije kraj, nakon mjesec i po Hana trči još jedan polumaraton u Metkovićima i popravlja svoje vrijeme za čak 20 minuta. Hana-Hanator može svima nama biti motivacija, dokaza da se sve može postići samo kada se to dovoljno želi i voli.

Hanatore naš želimo ti još mnogo pretrčanih kilometara i završenih polumaratona.

Autor: Leontina Jurić/ZenicaTrči



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno