Rukomet

Mevludin Čehajić još tri godine u RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MEVLUDIN ČEHAJIĆ JOŠ TRI GODINE U RK ČELIK

• I pored pet ponuda Premijerligaških klubova – golman Mevludin Čehajić ostaje u RK Čeliku!
• ,,Prezadovoljan sam u Čeliku! Hvala svim klubovima Premijer lige BiH koji su me zvali da dođem kod njih, ali ja nemam nikakvih razloga da napustim odlično organizovan klub RK Čelik” – kaže Čehajić

Uprava Rukometnog kluba Čelik, člana Prve lige Federacije BiH, nastavlja sa intenzivnim pojedinačnim razgovorima sa svim igračima kluba, a prije početka nove prvenstvene sezone, kako bi se vidjelo s čime ovaj klub igrački raspolaže u ovom trenutku.

Pane Škrbić, predsjednik kluba:

– Svi razgovori sa igračima se uglavnom pozitivno završavaju. Jedino su nas napustila dva ljevoruka igrača – Ante Dragičević i Muaz Kusić, iako su oba ta igrača imali ugovore na još po dvije godine sa RK Čelikom. Dragičević je otišao u premijerligašku ekipu Sloboda u Tuzli, a a Kusić u RK Gradačac. Iako nam je jako stalo do tih igrača, stav Uprave Čelika je uvijek isti – da nikoga ne treba ,,na silu” zadržavati u klubu. Želimo im sretno u daljoj rukometnoj karijeri i sve najbolje u novim klubovima! Ako se ikad predomisle – vrata RK Čelika su im širom otvorena! Problem je sada što su oba igrača ljevoruki i sada se otvara prostor za angažovanje novih igrača na tim pozicijama. Zna se da su u rukometu te pozicije najdeficitarnije i mi pozivamo slobodne igrače da pod vrlo povoljnim uslovima dođu u RK Čelik! – kaže za naš portal Pane Škrbić.

ČEHAJIĆ JOŠ TRI GODINE

Nakon što je vjernost klubu produžio odlični i vrlo perspektivni lijevi bek, odličan u odbrani i u napadu, Faris Rujanac, i nakon što je ugovor sa RK Čelikom potpisao dosadašnji igrač RK Jajca Miran Čović, Uprava RK Čelika je nastavila pojedinačne razgovore sa još dva igrača: sa odličnim i iskusnim krilom Edinom Gušić, koji ima mjesto u svakoj ekipi Premijer lige BiH i sjajnim golmanom Mevludnom Čehajić, koji su produžili vjernost klubu na još po tri godine.
– Iskreno, ja se nisam nikako ni dvumio da odem iz Čelika, iako sam imao čak pet ponuda iz premijerligaških ekipa. Javno želim da kažem: jako sam zadovoljan uslovima, stanjem i atmosferom u RK Čeliku, prezadovoljan sam odnosima unutar kluba, a sve što je prema meni obećano od Uprave kluba prije godinu dana potpuno je ispoštovano. Veliko hvala svim klubovima koji su me zvali u svoj tim, ali ja zaista nemam nikakavih razloga da napustim RK Čelik. Doslovice sve što su mi predsjednik kluba Pane Škrbić i Uprava Čelika obećali prije godinu dana – sve je uredno realzovano. U RK Čeliku nema prevara i sa igračima se razgovara i dogovara sa velikim poštovanjem ličnosti igrača! – izjavio je nakon razgovora sa predsjednikom Čelika golman Čelika Mevludin Čehajić.

NASTUPAO ZA 4 SELEKCIJE

Mevludin Čehajić je sa 15 godina počeo igrati rukomet, a prije Čelika nastupao je jedino za RK Kakanj. Igrao je čak za četiri reprezentativne selekcije BiH – U18, U19, U20 i U21. Čehajić kaže da je sa 26 godina zaslužio poziv za A reprezentaciju BiH, i da će to izboriti dobrim igrama u RK Čeliku.

– U mojoj biogafiji nedostaju mi jedino nastupi za A reprezentaciju BiH, što jako želim. Vjerujem da ću svojim odbanama u RK Čeliku zaslužiti epitet – BiH ,,A” reprezentativca – ističe samouvjereno Mervludin Čehajić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno