Nogomet

Saradnja NGG Za Čelik i Supporters Direct Europe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NGG “Za Čelik” je postigla sporazum o saradnji sa organizacijom Supporters Direct Europe sa sjedištem u Londonu. Ovo je samo jedan od koraka u našim kontinuiranim naporima da promoviramo općepoznati i uspješni sistem većeg uključivanja članova kluba i “jedan član – jedan glas”, tj. socios model koji nudimo našem klubu kroz prijedlog novog klupskog statuta.

Supporters Direct Europe je dio organizacije Supporters Direct koja već 15 godina podržava različite vidove učešća članova u svojim klubovima, kako u Ujedinjenom Kraljevstvu, tako i diljem Evrope. Supporters Direct Europe omogućava pravnu i stratešku podršku, kao i smjernice navijačima i simpatizerima klubova u Evropi koji žele očuvati identitet i kontinuitet svojih klubova kada su isti suočeni sa prijetnjom nestanka, kao što je to slučaj sa Čelikom.

Kao zvanični partner UEFA-e i Evropske komisije, dokazali su se kao vrlo važan faktor u ovom aspektu upravljanja u evropskom fudbalu te aktivno učestvuju u projektima ovih organizacija. Supporters Direct Europe radi sa klubovima iz “liga petice” ali i sa klubovima iz ostalih evropskih liga čija je situacija sličnija onoj u kojoj se nalazi naš klub.

Na osnovu sporazuma o saradnji, Supporters Direct Europe će našoj inicijativi obezbijediti svoju pravnu i stratešku podršku, prethodno iskustvo iz učešća u ovakvim inicijativama, te će klubu pružiti dodatnu podršku ukoliko se usvoji novi statut NK Čelik Zenica.

Predstavnici ove organizacije su upoznati sa svim detaljima našeg prijedloga statuta te idejama koje nudimo klubu, dali su nam podršku da su isti u potpunosti u skladu sa najmodernijim trendovima angažmana simpatizera i navijača u Evropi te da su u skladu sa trenutnim i budućim klupskim i lokalnim kapacitetima. Istovremeno, Supporters Direct Europe će učestvovati u našim budućim aktivnostima u Zenici putem svojih predstavnika iz inostranstva.

Ukoliko se novi statut kluba usvoji, NK Čelik Zenica će moći postati zvanični Supporters Direct Europe klupski partner i tako steći pristup širokoj mreži klubova koji su zasnovani na istom principu članskog upravljanja (Španija, Njemačka), odnosno članskog vlasništva (Engleska, Irska) te će tako imati otvorena vrata za razne vidove saradnje sa tim klubovima kroz direktne kontakte i preporuke putem Suporters Direct Europe. Neki od tih klubova, a koji su poznati BH javnosti po tom sistemu, su Schalke 04, Portsmouth FC i AFC Wimbledon.

Jako nam je drago što smo stekli povjerenje Supporters Direct Europe koji je prepoznao naš dosadašnji rad i trud i radujemo se nastavku naše borbe za bolji Čelik kroz nadolazeću sjednicu Skupštine kluba.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno