Nogomet

Trening Zmajeva ipak bez gledalaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trening nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine najavljen za popodne, definitivno neće biti otvoren za publiku zbog tehničkih i sigurnosnih razloga. Objektivno objekt Trening centra nema uvjete za organizaciju “javnog treninga Zmajeva”, jer bi ovakav skup privukao između tri i četiri hiljade posjetilaca, a Centar ima samo 1.500 stolica.

 Na druženje s Džekom, Begovićem, Pjanićem, Spahom i ostalim Zmajevima došlo bi više od hiljadu djece, koja da bi ušla na stadion, u skladu sa Zakonom o održavanju sportskih manifestacija u ZDK-u, moraju imati pratioca.

Time bi veliki broj onih koji bi došli gledati javni trening, među kojima bi bila i djeca, ostao ispred centra bez mogućnosti ulaska u gledalište.

Dolazak i parking većeg broja automobila u blizini Centra nije moguć. Ovi detalji kao i neka druga pitanja tehničke prirode nije moguće riješiti kada je u pitanju organizacija javnog treninga “Zmajeva” u okviru Trening centra.

Policijska stanica Crkvice bila je spremna pomoći organizaciju javnog treninga u mjeri kapaciteta Centra, ali je naknadno obaviještena da se javni trening odgađa.

Opće je mišljenje da javni trening “Zmajeva” se može organizirati samo na Bilinom polju ili na glavnom terenu SRC Kamberovići, jer je interesovanje navijača, posebno djece i mladih, puno veće nego što su kapaciteti gledališta Trening centra  Nogometnog saveza BiH u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno