Zenica

Saradnja Ministarstva obrazovanja i Caritasa

Saradnja Ministarstva obrazovanja i Caritasa
Saradnja Ministarstva obrazovanja i Caritasa
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saradnja Ministarstva obrazovanja i Caritasa- Povodom nastavka uspješne saradnje, 31.03.2016.godine potpisan je Memorandum o saradnji između Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Caritasa Švicarske koji se odnosi na projekat „Uključivanje i obrazovanje Roma u Bosni i Hercegovini, 2016“.

Ciljevi projekta su smanjenje obrazovnog jaza između djece Roma i ostale djece, promovisanje i poboljšanje uključivanja Roma u osnovno obrazovanje, povećanje broja romske djece u tri osnovne škole u Zeničko-dobojskom kantonu.

Škole u projektu su OŠ “Hamdija Kreševljaković“ Kakanj, OŠ „Prva osnovna škola“ Zavidovići kao i OŠ “Hasan Kikić“ Zenica. Memorandumom su utvrđene obaveze partnerskih organizacija i škola, kao i uvođenje pozicije Rom medijator u navedenim školama.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sportStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno