Politika

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST – Boris Britvar, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U cilju korektnog i transparentnog informisanja građana Zenice, a povodom današnjeg potpisivanja Sporazuma o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima između SDP Zenica i trenutnog gradonačelnika Fuada Kasumovića, želim izjaviti kako slijedi.

SDP Zenica je dana 24.09.2020.godine obavijestio javnost da je nezavisnim kandidatima za gradonačelnika Zenice, Fuadu Kasumoviću i Borisu Britvaru, uputio Izborni program Gradskog odbora u cilju očitovanja o istom i donošenja odluke o potpisivanju Sporazuma o zajedničkom nastupu sa jednim od dva navedena kandidata.

Izborni program sam dobio na uvid 24.09., te istog dana dostavio svoju suglasnost na predmetni Program, uz molbu da prije donošenja konačne odluke i eventualnog potpisivanja sporazuma, razgovaramo o načinu realizacije, dinamici implementacije i načinu finansiranja zacrtanih projekata. Ipak govorimo o strategiji razvoja grada, a odluka koga i kako podržati na izborima se ne bi trebala donijeti na temelju korespondencije od jednog maila.

Očekivao sam da ću do 8. oktobra, kada je zakazano potpisivanje sporazuma sa nezavisnim kandidatom, biti pozvan na sastanak sa članstvom stranke kako bi razgovarali o planu i programu, te vizijama za naš grad nakon čega bi SDP Zenica odlučio koga podržati na predstojećim lokalnim izborima. Bio sam otvoren i za opciju da sastanku prisustvuje Fuad Kasumović i da na osnovu argumenata i činjenica govorimo o naredne četiri godine, a ne da se odluka donosi na osnovu populizma i fiktivnih obećanja.

Umjesto toga, 06.10.2020.godine sam dobio obavijest od strane Gradskog odbora ove stranke da su, bez razgovora sa mnom, donijeli odluku da podrže mog protukandidata, a u obrazloženju takve odluke se navodi da je ista rezultat anketiranja građana. Sve ovo me navodi na zaključak da je odluka, u biti, donesena i prije nego što je Izborni program uopće objavljen, a da je javni poziv bio samo “predstava za javnost”.

Zanimljiva je činjenica da se u Izbornom programu SDP-a, kao reference, pominju projekti iz perioda 2000-2004. godine za koje građani znaju da sam ja i autor i realizator istih, a danas ih prisvajaju samozvani socijal-demokrati. Usprkos navedenom, danas SDP daje podršku osobi koja je 25 godina bila član SDA, uz konstataciju da ne žele bilo kakvu saradnju sa SDA.

Socijal-demokracija je živjela i živjet će u Zenici, ali trenutno rukovodstvo SDP-a  Zenica, u svakom slučaju, nije reprezentant iste, nego su njihove namjere usmjerene na nastavak neznanja, anarhije i korupcije kao što su to radili i protekle 4 godine.

Poštovane sugrađanke i sugrađani, bez obzira na sve, moja borba za Zenicu se nastavlja, jer vjerujem da ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE.

S poštovanjem,   Zenica, 08.10.2020.

Boris Britvar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno