Politika

Saopćenje za javnost: SD BiH Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Saopćenje za javnost: SD BiH Zenica – Nakon današnje vijesti u medijima u BiH da je SDP BiH podržao kandidaturu Fuada Kasumovića za gradonačelnika Grada Zenice dužnost nam je obratiti se našem članstvu, simpatizerima i građanima Zenice. Prije svega je jadno da se SDP BiH još naziva socijaldemokratskom partijom i da ne poznaju prilike i dešavnja u toku mandata već pomenutog Kasumovića.
Na taj način SDP BiH vodi u sunovrat sve one ideale i ideje socijaldemokratije koje su inače solidarnost, pravednost, jednakost, socijalna i sve druge pravde. A da su sve osim pravedni govore i činjenice koje je danas objavio kandidat za gradonačelnika Boris Britvar čiju kandidaturu i mi podržavamo, pa između ostalog i to da je gradski odbor SDP BiH Zenica poslao i Fuadu Kasumoviću i Borisu Britvaru poslao SVOJ program na očitovanje zbog eventualne podrške na predstojećim lokalnim izborima. Kako i dolikuje socijaldemokratiji – gospodin Boris Britvar je prihvatio pomenuti Program, međutim isto tako očekivao razgovor sa vodećom strukturom SDP-a zbog argumentovanja i činjenica oko kojih se trebalo pregovarati i razgovarati. Čak je pozivao i na to da na istom sastanku prisustvuje Fuad Kasumović i da na taj način izbore eventualnu podršku. Šestog oktobra gospodin Boris Britvar je dobio „odbijenicu“ SDP-a BiH, dva dana prije nego su najavili potpisivanje Sporazuma sa kandidatom kojeg će podržati.
Nije ovo prvi puta da SDP BiH gazi svoje ideale, ali i političku korektnost. Naime, SDP BiH se u Izbornom programu poziva na projekte iz 2000.-2004. iza kojih upravo stoji gospodin Boris Britvar. Isto tako SDP BiH u svim svojim javnim istupima kategorično odbija bilo kakvu vezu sa SDA, a upravo su danas podržali čovjeka koji je preko 20 godina bio član te stranke. Toliko o principijelnosti tih socijaldemokrata.
Isto tako interesantna činjenica koja se danas mogla primjetiti je ta, da je Fuad Kasumović prilikom potpisivanja sporazuma između SDP-a BiH i njega, naveo da je upravo ta stranka JEDINA POLITIČKA STRANKA koja nudi konkretna rješenja za probleme našeg grada. Da li se to aktuelni gradonačelnik ovom rečenicom odriče „vlastite stranke“ – Zenička inicijativa Kasumović Fuad i zapravo nam poručuje da je to grupica entuzijasta i njegovih istomišljenika čiji je cilj samo i jedino biti bezrezervna podrška u Gradskom vijeću Zenica, koji su se kandidovali bez ikakvih vlastitih ideja i projekata, te da građani za njih i ne treba da glasaju uzimajući u obzir da nemaju nikakvu ideju vodilju, vlastiti program ili zajedničke programske ciljeve?
Mi za razliku od nekih nećemo odustati od socijaldemokratije, one ispravne. One koja poziva na postulate kojih se niti jedan socijaldemokrata nikada ne odriče i koji ga čine drugačijim od ostalih. Mi ćemo upravo te postulate čuvati i kroz njih djelovati.
Socijaldemokratija u Zenici će živjeti i postojati, čak i kada je izdaju i oni koji se u nju zaklinju.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno