Politika

Saopćenje/demant predsjednika SDA Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje/demant predsjednika SDA Zenica – Poštovane građanke i građani, od momenta kada sam objavio kandidaturu za gradonačelnika Zenice, ja lično, moja porodica, prijatelji i saradnici, izloženi smo harangi, jednako kao što su građani Zenice četiri godine izloženi harangi i udaru na dostojanstvo od strane Kasumovića i njegovih podobnih kadrova koji su zaposleni u Gradskoj upravi Zenice.

Očito da tajkunima koji upravljaju ovim gradom smeta moja profesura i lična karijera, koja je građena na poštenom, predanom i napornom radu. Potičem iz višečlane radničke porodice, fakultet sam završio prije roka, magistirao u 26. godini, a zvanje doktora pravnih nauka stekao sa 29 godina, tako da su stalni napadi na mene kao osobu potvrda da smetam šačici primitivaca koji trenutno upravljaju ovim gradom i kojima vlast služi da sačuvaju nelegalno stečenu imovinu, kao i da u meni vide najjačeg političkog konkurenta i najozbiljnijeg kandidata za novog gradonačelnika Zenice.

Smatram da svaki razuman čovjek treba da zna da se po svaku cijenu pokušavaju osramotiti i inkriminisati oni koji su najčasniji u ovom društvu, a to su radničke porodice, koje moraju preuzeti upravljanje gradom jer znaju šta je domaćinski odnos s kojim žive čitav život.

Nažalost, pokušajima diskreditovanja pridružio se i portal Zurnal.info. Više je nego očigledno da današnji tekst u kojem se ja i moje kolege neargumentovano inkriminišemo, dolazi iz kuhinje aktuelnog gradonačelnika Kasumovića, jer je autor teksta po izjavama očevidaca neposredno prije objavljivanja viđen u društvu jednog od Kasumovićevih “podobnih, a nesposobnih” najbližih saradnika.

Svjestan sam, također, da u kampanji protiv moje ličnosti učestvuju i pojedine kolege profesori sa Univerziteta u Zenici, na način da u javnost plasiraju netačne informacije i moje lične podatke, koji se zlonamjerno tumače, zbog čega sam bio prinuđen da se obratim Agenciji za zaštitu ličnih podataka BiH.

Za novinarsku profesiju je porazno da Zurnal.info, portal koji sebe naziva objektivnim, tekst zasniva na neistinama, insinuacijama i neargumentovanim optužbama, a sva priča se svodi na “pokušaj” nečega što se uopšte nije desilo.

Prema pravilima objektivnog novinarstva koja trebaju biti osnova postupanja svakog medija, traži se stav svih strana što u ovom slučaju ni na koji način nije ispoštovano. U konkretnom slučaju nisam imao priliku da iznesem svoj stav o navodima iz teksta. Što, može se zaključiti ukazuje na pristran, neobjektivan i neprofesionalan odnos autora.

Pozivam nadležne organe da provedu istragu o navodima iz teksta, a ja i moji saradnici, koji smo inkriminisani bez ikakvih dokaza, pravdu za klevetu ćemo tražiti putem suda.

Neće nas iznenaditi ako se haranga nastavi na Televiziji Zenica, produženoj ruci izbornog štaba Kasumovića, koja u svom programu već emituje dokumentarni serijal čiji je autor ili koautor novinar magazina Žurnal Amarildo Gutić, a koji, gle slučajnosti, potpisuje danas objavljeni tekst.

Javnost bi morala dobiti odgovor da li postoji veza između otkupa serijala „Afera“ za potrebe emitovanja u programu TV Zenice i autorovog uključivanja u bjesomučnu kampanju protiv mene i Stranke demokratske akcije.

Kako god, Zurnal.info se uključio u kampanju na strani Kasumovića, i dobro je da su otkrili namjere. Međutim, ni to, niti bilo šta drugo, neće spasiti Kasumovića od, ako Bog da, sigurnog poraza na predstojećim lokalnim izborima.

Jer, građanima je dosta sukoba, laži i primitivnog vladanja Zenicom, ali i nasilničkih medijskih nasrtaja i progona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno