Zenica

Saopštenje- tragedija na bazenima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć je na bazenima u Crkvicama održan koncert grupe Nemoguće vruće i noćno kupanje. Događaj je protekao u najboljem redu, bez i najmanjeg incidenta, uz prisustvo više od hiljadu posjetilaca, o kojima je brinulo deset spasilaca, te zaštitari agencije Condor.

Događaj je okončan petnaest minuta prije ponoći. Sve neophodne mjere i radnje oko organizacije ovog događaja su preduzete kako ne bi došlo i do najmanjeg incidenta.

„Po okončanju koncerta nešto prije ponoći, moj pomoćnik Mugdim Elezenović i ja samo ostali sa radnicima koji su radili na rasklanjanju kompletne scenografije, te smo oko jedan sati iza ponoći napustili bazen nakon što smo se uvjerili da više nikoga od posjetilaca nema u krugu objekta“, kaže direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Feđa Jovanović.

Po okončanju koncerta i noćnog kupanja, nakon što su svi posjetioci napustili bazene, oko dva sata iza ponoći mladalačka nesmotrenost manje grupe od četiri osobe u kojoj je bila i nesretna djevojka, vratila se na bazene, kako bi se okupali. Ušli su samoinicijativno u krug objekta i tokom kupanja djevojci je pozlilo, nakon čega su njeni prijatelji pozvali hitnu pomoć. U pomoć su pritekli i radnici preduzeća koji rade na održavanju objekta. Nažalost, pokušaji reanimacije nisu uspjeli i djevojka je preminula. Uzrok smrti tek će utvrditi obdukcija.

„Svi mi u preduzeću smo potreseni ovom tragedijom, a pošto sam i sam roditelj, saosjećam sa porodicom preminule djevojke i ovom prilikom im upućujem iskreno saučešće. Tuga i bol u ovom momentu je i za nas velika“, kaže Jovanović uz apel na sve korisnike, a posebno mlade osobe da se pridržavaju pravila i radnog vremena bazena.

S poštovanjem,
Feđa Jovanović, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno