Zenica

Foto: bijeli kombi koji pse odvodi u nepoznato

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Članovi Udruženja za zaštitu životinja “Šapa” iz Zenice uputili su upozorenje i molbu građanima Zenice da im pomognu u identifikovanju i zaustavljanju, kako kažu, nelegalnog i monstruoznog ubijanja pasa u Zenici. Prema njihovim navodima, iz noći u noć neidentifikovani bijeli kombi bez registarskih oznaka, u kojem se nalaze dvije mlađe muške osobe mami, hvata, a potom na nepoznatu lokaciju odvozi pse iz Zenice.

Iako u svom saopćenju “Šapa” navodi da je kombi viđen na desetinama lokacija u Zenici, te u detalje opisuje mladiće koji su navodno u kombiju, nisu medijima uspjeli dostaviti nikakav približan opis ili fotografiju vozila. Ipak, za samo jednu noć naši posjetioci  su nam poslali fotografiju kombija, te mladiće koji mame pse ka kombiju.

“Šapa” tvrdi da je slučaj prijavila policiji, te da zahtjeva hitnu intervenciju, jer je prekršeno niz zakona, a osim pasa, ugroženi su i ljudi. S druge strane, na društvenim mrežama Zeničani uglavnom pozitivno komentiraju navodno odvođenje pasa, jer je mnogima dozlogrdio višemjesečni nerad nadležnih i nerješavanje problema sve većeg broja pasa lutalica u Zenici.

U udruženju “Stop ugrizu” tvrde da udruženja poput “Šape” finansijski profitiraju od ovakvog stanja, te da postojeći zakon, na koji se poziva i “Šapa”, jasno navodi da psi koji predstavljaju opasnost i napadaju ljude moraju biti eutanazirani. Iz Gradske uprave Zenica još se nije niko oglasio, a posljednje informacije govore da bi dugo najavljivani Azil trebao profunkcionirati najesen.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno