Info

Saopćenje za javnost Udruženje nacionalnih manjina Zenica: Ramo Isak – kandidat za funkciju Premijera ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost Udruženje nacionalnih manjina Zenica: Ramo Isak – kandidat za funkciju Premijera ZDK – Udruženje nacionalnih manjina iz Zenice (UNM Zenica) ovim putem otvoreno izražava zadovoljstvo informacijama koje su se u javnosti pojavile proteklih dana, a koje se odnose na to kako je uspješni zenički privrednik – magistar nauka Isak Ramo, najizgledniji kandidat za funkciju Premijera Vlade Zeničko-Dobojskog kantona.

U proteklim danima ova vijest je unutar romske zajednice sa područja grada Zenice, koja broji oko 2.500 pripadnika, dočekana sa velikim oduševljenjem i ushićenjem, a što i ne treba osebno čuditi, jer su zenički Romi na prijedlog rukovodstva Udruženja nacionalnih manjina iz Zenice upravo i podržali magistra nauka Isaka Ramu na nedavno održanim općim izborima.

Rukovodstvu UNM Zenica, kao i našim članovima, posebno je drago što smo i našim glasovima doprinjeli tome da Zeničko-Dobojski kanton dobije kompetentnu, stručnu i prije svega, u privrednom sektoru, dokazanu osobu i stručnjaka – Ramu Isaka. Dokaz da Ramo Isak sasvim opravdano zaslužuje poziciju Premijera Vlade Zeničko-Dobojskog kantona jeste i činjenica da zahvaljujući njegovoj privatnoj firmi, koja duži niz godina uspješno posluje u gradu Zenici, mladi ljudi imaju priliku pronaći zaposlenje, te ostati živjeti u ovome gradu i zasnivati ovdje svoje porodice, a ne ići širom bijelog svijeta „trbuhom za kruhom“. Ramo Isak je više od svih ostalih sudionika na političkoj sceni Zeničko-Dobojskog kantona doprinjeo tome da naša omladina ostaje u ovome gradu i kantonu, odnosno samo osoba koja upošljava građane Zenice i Zeničko-Dobojskog kantona zaslužuje ovu funkciju!

Ubijeđeni smo da će magistar Ramo Isak  obavljaći funkciju Premijera Vlade Zeničko-Dobojskog kantona, kao dugogodišnji uspješni privrednik pospješiti razvoj privrede Zeničko-Dobojskog kantona, što će dovesti i do povećanog upošljavanja omladine, da će kao dokazani sportista doprinjeti razvoju sporta u Zeničko-Dobojskom kantonu, te da će i kao sadašnji magistar, a uskoro i budući doktor nauka, pospješiti razvoj Univerziteta u Zenici, kao krovne obrazovne institucije u Zeničko-Dobojskom kantonu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno