Info

Veliki interes pčelara za seminar o propisima u pčelarstvu i bolestima pčela

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliki interes pčelara za seminar o propisima u pčelarstvu i bolestima pčela – Više od 120 pčelara iz općina s područja Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) prisustvovalo je seminaru, koje je organizirao Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, za članove Udruženja pčelara ZDK-a.

Seminar je organiziran uokviru projekta “Razvoj pčelarstva u Zeničko-dobojskom kantonu”, kojeg finansira Ministarstvo poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo tog kantona.

– Potez Instituta da se posebna pažnja posveti pčelarima, i to kroz apsekat stručnog rada sa doktorima veterinarstva sa jedne, te sa pčelarima sa druge strane, pokazao se kao pun pogodak, a drago nam je što je našu namjeru i cilj prepoznalo i resorno ministarstvo. Prvi skup, u ponedjeljak sa doktorima veterinarstva i ovaj sa pčelarima dokaz su potrebe da se ovoj oblasti posveti značajna pažnja – istakao je rukovoditelj Veterinarskog zavoda Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. vet. med. Muhamed Gladan.

Predavači na skupu su bili šef Sektora za veterinarstvo federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva dr.vet.med. Indira Mulalić na temu “Propisi iz oblasti pčelarstva”, te profesorica na Veterinarskom fakultetu Sarajevo Behija Dukić na temu “Najvažnije bolesti pčela”, saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno