Politika

Saopćenje za javnost: Socijademokrati BiH Zenica podržali kandidaturu Borisa Britvara za gradonačelnika

Saopćenje za javnost: Socijademokrati BiH Zenica podržali kandidaturu Borisa Britvara za gradonačelnika – Socijaldemokrati BiH Zenica, nakon usaglašavanja zajedničkog Izbornog programa “Plan za Zenicu”, su potpisali sporazum o podršci i saradnji na lokalnim izborima sa g.Borisom Britvarom, nezavisnim kandidatom za gradonačelnika Zenice.

Predsjednik Gradskog odbora SD BiH dr.Adnan Begović je naglasio da stranka nikada neće odustati od izvorne ideje socijaldemokratije koja poziva na postulate kojih se niti jedan socijaldemokrata nikada ne odriče i to je razlog da naše povjerenje ukažemo Borisu Britvaru, nezavisnom kandidatu za gradonačelnika. Sačinili smo zajednički program zasnovan na temelju ravnoteže urbanog i ruralnog razvoja koji garantuje bolju budućnost Zenice.

Boris Britvar je izrazio zahvalnost na podršci i pojasnio razloge svoje kandidature:

Trenutni gradonačelnik je u naš grad doveo neznanje, korupciju i nepotizam, a kao posljedicu imamo apsolutnu stagnaciju grada. To je osnovni razlog moje kandidature za gradonačelnika obzirom da je krajnje vrijeme da se Gradska uprava počne odgovorno i stručno baviti projektima koji će omogućiti nove investicije, otvaranje radnih mjesta i zapošljavanje, te razvoj projekata koje finansira Europska unija.”

Potpisivanju sporazuma je prisustvovao i Đenan Dedić, nosilac liste za Gradsko vijeće i iskazao puno povjerenje Borisu Britvaru, kao rođenom Zeničaninu, sportisti, autoru brojnih kapitalnih projekata za grad i kao uspješnom arhitekti. Dugogodišnje profesionalno djelovanje i beskompromisna borba protiv korupcije i građevinskog lobija g.Britvara je prepoznao cijeli grad i u tom smislu imamo i više nego dovoljno argumenata za podršku u zajedničkoj borbi za bolju Zenicu.

Kompletan program možete vidjeti na web stranici SD BiH.

BUDI SVOJ, MISLI ZENIČKI

ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem