Politika

Saopćenje za javnost: SDA Zenica u Ljubetovu, Varošištu i Gladovićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: SDA Zenica u Ljubetovu, Varošištu i Gladovićima – Kandidat za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezir Pivić i kandidati sa Liste Stranke demokratske akcije za Gradsko vijeće Zenice, na čelu s nosiocem liste Suadom Kaknjom, održali su predizborne skupove za mještane Ljubetova, Varošišta i Gladovića. Na skupovima je predstavljena politička platforma i program “Za jaku Zenicu” kojim su za naredni četverogodišnji mandatni period definisana značajna ulaganja u infrastrukturu ovih sela.

U Ljubetovu će se rješavati problemi s podvožnjakom i održavanjem puteva, sanirati put kroz selo te uvesti javna rasvjeta. I Varošište će dobiti moderniju javnu rasvjetu, a SDA će osigurati i uvođenje autobuske linije. U Gladovićima je, također, predviđena rekonstrukcija javne rasvjete, a predviđen je i završetak izgradnje mjesnog vodovoda što će omogućiti da svako domaćinstvo dobije pitku vodu.

Pivić je u obraćanju mještanima istakao da je program “Za jaku Zenicu” obuhvatio potrebe svih mjesnih zajednica na području Zenice, kako u gradu tako i na selu, te da će, kao budući gradonačelnik, a uz podršku većine u Gradskom vijeću, koju će okupiti SDA, užurbano raditi na realizaciji svih planiranih projekata. Paralelno će se raditi na spašavanju uništenih simbola Zenica te vraćanju dostojanstva i jedinstva, koje je Zeničankama i Zeničanima oduzela aktuelna vlast na čelu s odlazećim gradonačelnikom, neviđeno lošom, svađalačkom i ličnointeresnom politikom.

“Zenica se mora vratiti na put razvoja i uspjeha. Našim gradom danas vlada šačica primitivaca koja je zarad vlastitog interesa spremna posvađati brata sa bratom i komšiju sa komšijom. Zeničani moraju reći “dosta” svađama, lažima, stvaranju razdora i nejedinstva. Otkako je potvrđena moja kandidatura za gradonačelnika Zenice, na udaru smo ja i moja porodica, moji prijatelji i moje kolege profesori, jer je odlazeći gradonačelnik svjestan da je pobjeda SDA neupitna i da narod ne podržava njegovu svađalačku politiku. SDA je najjača snaga Bošnjaka i jedina snaga koja našu zemlju i naš grad može povesti pravim putem, a na drugoj strani su sve druge političke stranke koje jedino veže neprijateljstvo prema SDA”, rekao je Pivić.

Mještani Ljubetova, Varošišta i Gladovića pozdravili su program “Za jaku Zenicu”, koji je prepoznao sve njihove prioritetne potrebe, dajući punu podršku prof.dr. Neziru Piviću u utrci za gradonačelnika, kao i Listi SDA za Gradsko vijeće, koja je najkvalitetnija od obnove nezavisnosti BiH, uvjereni da će zajedno sa SDA 15. novembra slaviti izbornu pobjedu.

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno