Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Kasumović pretvara sanitarnu inspekciju u svoju političku policiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Kasumović pretvara sanitarnu inspekciju u svoju političku policiju – Fuad Kasumović očigledno se prepao poraza na predstojećim izborima, pa je nakon populističkog poziva građanima da ne idu na predizborne skupove otišao korak dalje odlučivši upotrijebiti inspekciju da zastraši građane, kako bi po svaku cijenu sačuvao fotelju. Samo tako se može protumačiti najava da će gradski sanitarni inspektor provoditi kontinuirane inspekcijske kontrole svih okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a posebno kontrole nad održavanjem javnih i političkih skupova tokom predizborne kampanje.

Radi se o klasičnoj demonstraciji sile i zloupotrebi institucija s ciljem zastrašivanja i zavođenja terora nad slobodnim građanima i političkim neistomišljenicima. Očigledno je da Kasumović želi pretvoriti gradsku Sanitarnu inspekciju u svoju političku policiju, drsko se miješajući u izborni proces, što nikako ne bi smio činiti kao izvršni organ vlasti, jer je i sam kandidat na lokalnim izborima.

Vidi Kasumović da je narod prepoznao SDA kao jedinu snagu Bošnjaka koja našem gradu može vratiti dostojanstvo i zaustaviti političku tiraniju koja je zavladala njegovim dolaskom 2016. godine, a on građanima nema šta ponuditi osim novih ispraznih predizbornih obećanja na koja birači na ovim izborima neće opet nasjesti.

SDA nastavlja svoju predizbornu kampanju, poštujući važeće preporuke i mjere zdravstvenih vlasti, a Kasumović neka odbrojava dane do 15. novembra kada će ga Zeničanke i Zeničani, sigurni smo, trajno poslati na političko smetljište.

TEKST: Saopćenje za javnost SDA Zenica

 Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno