Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: sa mještanima Pehara i Ričica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost SDA Zenica: sa mještanima Pehara i Ričica – Pobjednički tim Stranke demokratske akcije nastavio je kampanju za Lokalne izbore 2020. predizbornim skupom za mještane Pehara i Ričica, na kojem su predstavljeni kandidati te politička platforma i izborni program “Za jaku Zenicu”.

Kandidat za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezir Pivić rekao je da je izborna pobjeda neupitna, a to predviđaju i nezavisne izborne ankete, ne samo zato što je SDA najjača snaga Bošnjaka i garant opstojnosti domovine BiH, nego jer pred birače izlazi s programom koji nudi rješenja za probleme koje za četiri godine nije uspjela riješiti aktuelna vlast na čelu s Fuadom Kasumovićem.

Program sadrži 11 politika i 140 mjera, kapitalne projekte i investicije od značaja za grad i selo, a vrijedna ulaganja planirana su i u ove dvije prigradske mjesne zajednice. U Peharama je planirana izgradnja modernog sportskog stadiona, sanacija lokalnih puteva uništenih tokom izgradnje auto-puta, izgradnja sistema kanalizacije u dvije ulice, utopljavanje OŠ “Alija Nametak” i rješavanje problema nezakonite blizine kafana i kladionica školi, te generalno jačanje prisustva komunalne inspekcije na terenu. U Ričicama će se obnoviti dio infrastrukture kroz bolju saradnju s izvođačima radova na auto-putu, riješiti problem lokalnog vodovoda “Suha”, popraviti urušeni potporni zid kod mjesne džamije te obnoviti most na Šankari.

“Zenica se mora vratiti na put razvoja s kojeg je skrenula 2016. godine. Naš program je realan, a potvrda da SDA ispunjava data obećanja su brojni megaprojekti koji su potpuno promijenili imidž Zenice. Naši građani moraju imati uslove za kvalitetniji život, bez svađa i političkih previranja, a 15. novembar je prilika da zajedno kaznimo svađalačku i nazadnu politiku koja je od Zenice napravila grad slučaj”, poručio je Pivić.

Mještanima su se predstaviti i kandidati sa liste SDA za Gradsko vijeće, koje predvodi privrednik i sportski radnik Suad Kaknjo, a koji će, uz očekivanu podršku birača, kao okosnica nove većine biti značajna podrška gradonačelniku Neziru Piviću kao predvodniku budućih pozitivnih procesa u našem gradu.

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno