Politika

Saopćenje za javnost – SDA Zenica: sa građanima Mokušnica i Grma

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost – SDA Zenica: sa građanima Mokušnica i Grma – Kandidat za gradonačelnika prof.dr Nezir Pivić i kandidati sa liste Stranke demokratske akcije za Gradsko vijeće Zenice, predvođeni nosiocem liste Suadom Kaknjom, posjetili su jučer naselja Mokušnice i Grm, gdje su građanima predstavili političku platformu i program “Za jaku Zenicu”.

Pivić je rekao je da je program izraz potreba svih mjesnih zajednica na području Zenice, te da su predviđena značajna ulaganja u infrastrukturu ova dva naselja, čije je potrebe aktuelna gradska vlast prethodne četiri godine ignorisala. Na Mokušnicama je prioritet rješavanje problema nedostatka parking prostora, izgradnja sportskog igrališta, uređenje i proširenje ambulante, uređenje trga kod picerije “DolceVita” te uređenje parka za rekreaciju kod KPZ-a i osnovne škole. Među prioritetima je rekonstrukcija i proširenje mreže gradskog grijanja. U naselju Grm će se raditi na dovođenju gradskog vodovoda do svakog domaćinstva te izgraditi put Grm – Borovi gdje će se urediti izletište.

Istovremeno sa realizacijom planiranih projekata, budući gradonačelnik Zenice prof.dr. Pivić, uz podršku većine u Gradskom vijeću koju će, uz ovakvu podršku građana, okupiti SDA, fokusirat će se na političku stabilizaciju Zenice, koja je u prethodnom mandatu postala “grad slučaj” zahvaljujući retrogradnoj svađalačkoj politici odlazećeg gradonačelnika. Aktuelna gradska vlast potrošila je za četiri godine budžetskih 240 miliona KM, a mizerna ulaganja realizovana su isključivo pred izbore radi prikupljanja političkih poena.

“Ne smijemo dopustiti da se međusobno svađamo i zavađamo. Moramo ponovo biti jedinstveni, a SDA je jedina snaga koja je Bošnjake uvijek vodila i može povesti napretku. Zenica nije zaslužila sukobe, podvale, haos, laži i primitivizam. Program Za jaku Zenicu je rješenje da što prije prevaziđemo nepogodu koja nas je zadesila prije četiri godine”, rekao je Pivić.

Građani Mokušnica i Grma pozdravili su kandidaturu profesora Pivića za gradonačelnika te kandidate sa liste za Gradsko vijeće, koju mnogi smatraju najkvalitetnijom od obnove nezavisnosti BiH, jer se na njoj nalaze eminentni stručnjaci, pošteni i čestiti građani od kojih su mnogi dali obol razvoju Zenice u prethodne dvije decenije, izrazivši nadu da će zajedno sa SDA 15. novembra slaviti ubjedljivu izbornu pobjedu na Lokalnim izborima 2020.

TEKST: Saopćenje za javnost SDA Zenica

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno