Politika

Saopćenje za javnost: Boris Britvar – Zenica nije siromašan grad

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Boris Britvar – Zenica nije siromašan grad – U razgovoru sa sugrađanima, a prilikom predstavljanja svog izbornog programa “Plan za Zenicu 2o21-2o25”  najčešće pitanje koje mi postavljaju  je na koji način obezbijediti novac za nove projekte od značaja za grad i investicije u poboljšanje poslovnog ambijenta.

Jedan od načina, je svakako, savjesno i zakonito upravljanje gradskom imovinom, što do sada nismo imali.

Nemarnim, nestručnim i nezakonitim radom Gradske uprave u posljednje 4 godine Zenica je “izgubila” milione KM, a navest ću samo neke.

– Grad nije naplatio niti jednu KM za odlaganje 30 miliona m3 iskopnog materijala, tj građevinskog otpada sa koridora Vc, što znači da je Budžet Grada po ovom osnovu u konačnici direktno oštećen za iznos cca. 30 miliona KM !!!

Trenutni gradonačelnik je u protekle 4 godine samo pričao a ništa konkretno nije poduzeo.

– Na industrijskom odlagalištu otpada Rača godišnje se deponuje više od 500.000 tona otpada. Po minimalnoj cijeni po toni, Grad Zenica je trebao naplatiti cca. 15 miliona KM godišnje a za četiri godine to je iznos od cca. 60 miliona KM !!!

Trenutni gradonačelnik je u protekle 4 godine samo pričao a ništa konkretno nije poduzeo.

 – Iznos komercijalnog kredita za projekat GGM-a je bio 25 miliona USD, tj. 46 miliona KM, a prema finansijskom izvještaju, koji nikada nije usvojen, utrošeno je cca 36 miliona KM. Dakle, nestao je naš novac koji nije utrošen u iznosu cca 10 miliona KM !!!

 Trenutni gradonačelnik je u protekle 4 godine samo pričao a ništa konkretno nije poduzeo.

– Grad je neosnovano i bez razumnog razloga izvršio uplatu od 5 miliona KM kao osnivački ulog za formiranje kompanije Toplana Zenica, obzirom da je besplatno tj nezakonito ustupio koncesiona prava za zagrijavanje grada !!!

 Trenutni gradonačelnik je u protekle 4 godine samo pričao a jedino što je uradio to je da je poklonio naš novac!

– Temeljem pogrešnih procjena Gradske uprave o povećanju komunalnih taksi grad nije naplatio 4 miliona KM od kladionica !!!

Trenutni gradonačelnik je u protekle 4 godine samo pričao a jedino što je uradio to je da je kladionicama poklonio naš novac!

 – Nezakonitim ugovorom, kompaniji Alba Zenica su dodijeljeni poslovi po principu neposredne pogodbe što je suprotno Zakonu o javnim nabavkama i Zakonu o komunalnim djelatnostima a direktna šteta gradu se procjenjuje na cca. 2 miliona KM za četiri godine !!!

 

Trenutni gradonačelnik je u protekle 4 godine samo pričao a jedino što je uradio to je da nas je slagao, poklonio naš novac i nezakonito produžio ugovor za još 20 godina!

U ukupnom iznosu riječ je o šteti za grad u iznosu od cca. 110 miliona KM, samo za 4 godine, a to je novac od kojeg smo mogli finansirati mnoge projekte, npr. rekonstrukciju svih obdaništa i škola, kupiti električne autobuse, rekonstruirati i proširiti stadion, napraviti žičaru za Smetove i što sve još ???

Postavlja se pitanje da li smo svjesni da se naš grad sustavno pljačka i da li su građani Zenice u tom smislu tolerantni ili nedosljedni prema vlastitoj djeci ?

IMAMO LI HRABROSTI DA KAŽEMO DOSTA JE ?

JA IMAM!

Poštovani sugrađani, hrabrost Vam čak nije ni potrebna jer nitko ne treba da zna za koga ste glasali, samo je potrebno da prepoznate šta je dobro, a šta loše za Vas i Vašu djecu i da glasate po savjesti.

ZENICA ZNA, ŽELI I MORA BOLJE

Moj kompletan izborni program pod nazivom “Plan za Zenicu 2o21-2o25” možete pročitati na http://borisbritvar.ba/program/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno