Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: I Klopče podržalo SDA i Nezira Pivića- Komunalni i infrastrukturni projekti za bolji život mještana Klopča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost SDA Zenica: I Klopče podržalo SDA i Nezira Pivića- Komunalni i infrastrukturni projekti za bolji život mještana Klopča – Stranka demokratske akcije održala je predizborni skup u Klopču, na kojem su predstavljeni kandidati te politička platforma i izborni program “Za jaku Zenicu”.

Program nudi rješenja za probleme i potrebe mještana Klopča, a definisani su brojni infrastrukturni projekti, od nastavka izgradnje vodovoda i kanalizacione mreže, proširenja i sanacije glavnog puta, proširenja mreže javne rasvjete do uređenja Društvenog doma i sanacije dotrajalog krova na zgradi mjesne ambulante.

Kandidat za gradonačelnika Zenice prof.dr. Nezir Pivić rekao je da je Klopče očigledan primjer nebrige aktuelne gradske vlasti na čelu s Fuadom Kasumovićem, koja za četiri godine nije uspjela završiti ni projekte koje je ranije započela vlast SDA.

“Moramo se vratiti na put razvoja s kojeg smo skrenuli 2016. godine. Izgubljeno vrijeme ne možemo nadoknaditi, ali možemo zajedno kazniti svađalačku i nazadnu politiku šačice primitivaca, koji su umjesto puta razvoja i izgradnje Zenice, izabrali svađe, omalovažavanje i rušenje jedinstva”, poručio je Pivić.

Naglasio je da će jedan od najvažnijih političkih ciljeva, pored obnove bošnjačkog jedinstva, biti i jačanje saradnje s višim nivoima vlasti, posebice Vladom Zeničko-dobojskog kantona, koju predvodi SDA, a koja samo u Zenici ove godine realizuje vodne projekte vrijedne 2,6 miliona KM. Resorno kantonalno ministarstvo je prošle godine u rekonstrukciju PŠ “Skender Kulenović” u Klopču uložilo 60.000 KM.

Sa profesorom Pivićem i kandidatima sa liste SDA za Gradsko vijeće, na čelu s privrednikom i sportskim radnikom Suadom Kaknjom, bio je i komandant odbrane Srebrenice Naser Orić. On je rekao da mu je drago što će Nezir Pivić 15. novembra sigurno preuzeti vođenje Zenice, ali da mu je, ipak, žao što će Vijeće ministara BiH ostati bez pravnog stručnjaka koji je uvijek bio na strani patriota BiH, a pomogao je i njemu kada je bio izložen pravnoj torturi Srbije.

Stanovnici Klopča pozdravili su planove i mjere iz programa “Za jaku Zenicu”, jer nude rješenja za njihove probleme i životne potrebe, dajući snažnu podršku profesoru Piviću i kandidatima SDA za Gradsko vijeće na ovim lokalnim izborima.

Profesor Pivić posebno se zahvalio omladini iz Klopča koja je njemu i kandidatima SDA samoinicijativno priredila spektakularan doček, očito prepoznajući iskrene namjere da se kroz političku platformu i predviđene mjere mladima osiguraju ljepša budućnost i bolja perspektiva.

Za jaku Zenicu!

TEKST: Saopćenje za javnost SDA ZenicaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno