Politika

Saopćenje za javnost A-SDA Zenica: Odlazeći gradonačelnik u nemoći sije politiku straha

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost A-SDA Zenica: Odlazeći gradonačelnik u nemoći sije politiku straha – Iako odlazeći gradonačelnik Fuad Kasumović svakodnevno sve više gubi političko tlo pod nogama, a i oni najuporniji njegovi sateliti polako napuštaju ‘čamac koji sigurno tone’, opojna moć vlasti koju sigurno gubi kontinuirano ga srozava na moralno dno ljudske taštine. Kada više ni sam sebe nije uspio ubijediti u potrebu vođenja fer predizborne kampanje, i kada koronavirus kod njega poprima sve više formu još jedne samo njemu svojstvene podvale, i sebi i građanima koji su ga svojevremeno izabrali, a što će pokazati vrijeme, odlazeći gradonačelnik pristupio je najnižem obliku vlastite promocije – gaženjem svojih političkih protivnika, intrigama, spletkama, lažima i podvalama. Ali, očito je da to više ne ide onako glat kako je zamislio i kako je to do sada prolazilo.

Već smo djelimično pisali o tome, ali naglašavamo – bez ikakvih dokaza kriminalizirati druge, a do vrata biti u kalu sumnjivih radnji, bez ijednog obrazloženja na bezbroj postavljenih pitanja o porijeklu njegovog bogatstva, u najmanju ruku nije ni profesionalno niti ljudski.

Posljednji pokušaji političkog spinovanja i nasilnog etiketiranja svojih političkih protivnika do kraja su razgolitili jednu istrošenu i prevaziđenu prevarantsku politiku odlazećeg gradonačelnika Fuada Kasumovića.

U svojoj nemoći da se programskim aktivnostima, ili rješenjima za mnogobrojne probleme koje je nanio ovom gradu, suprotstavi svojim protivkandidatima za gradonačelnika, on je sa svojim satelitima i poslušnicima kreirao narušavanje javnog reda i mira na besprijekorno organiziranim skupovima A-SDA stranke. Tako je u Tišini zloupotrijebio mladića koji je u pijanom stanju ometao skup. Pa je onda u Seocima otišao korak dalje, te je više njegovih sljedbenika narušilo javni red i mir i ugrozilo i građane i učesnike ‘Tima za promjene’ A-SDA stranke. Sve to je onda ‘začinio’ sa ekspres hitnim objavama sa lažnih profila o tzv. nasilnom ponašanju naših članova, u koje čak ni on sam više ne vjeruje. Ili, na primjer, lažnom objavom sa lažnog profila o tzv. napadu našeg člana na jednu djevojku na štandu kod Lamele, što je ona sama demantovala. A istina je jedna – mi imamo profesionalnu policiju koja je efikasno djelovala u svim tim slučajevima. Na naknadne prijetnje našim članovima i funkcionerima privedeni su dosadašnji višestruki nasilnici koji će biti adekvatno procesuirani.

Odlazeći gradonačelniče Fuade Kasumoviću, vrijeme je da izađeš iz svog ‘legla’ i da narodu objasniš svoje neprihvatljivo ponašanje, kao i da dokažeš porijeklo svoga ogromnog bogatstva koje si na sumnjiv način stekao.

Objasni građanima, zašto tvoj režimski medij RTV Zenica, jedini u državi nije organizirao nijedne javne predizborne debate? Zašto do sada nije objavljen niti jedan izvještaj A-SDA stranke o njenoj predizbornoj kampanji, iako ti izvještaji zadovoljavaju sve kriterije koje ste sami postavili za takvo objavljivanje, pa svoju pravdu zbog diskriminacije moramo tražiti kod regulatorne agencije za komunikacije BiH (RAK)? To je medij koji plaćamo svi mi, a koji koristiš samo ti za svoju predizbornu kampanju. Ovom prilikom pozivamo sve poštene i profesionalne novinare ove RTV kuće da odlučno kažu NE ovakvoj vlastodržačkoj politici Fuada Kasumovića, te da se okrenu profesionalnom i neovisnom izvještavanju.

Zahvaljujemo se svim našim sugrađanima koji su prozreli ovakvu politiku podvala odlazećeg gradonačelnika, te ih obavještavamo da će ‘Tim za promjene’ A-SDA stranke nastaviti svoju predizbornu kampanju za gradske vijećnike, i za našeg kandidata za gradonačelnika, mr. Arnela Isaka, za novu i modernu Zenicu, oslobođenu okova straha i po mjeri svih nas.

SAOPĆENJE ZA JAVNOST Gradski odbor A-SDA Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno