Politika

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Pivić- Osigurat ćemo penzionerima 13. penziju, a Zenici vratiti duh solidarnosti i socijalne pravde

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost SDA Zenica: Pivić- Osigurat ćemo penzionerima 13. penziju, a Zenici vratiti duh solidarnosti i socijalne pravde – Saopćenje za javnost SDA Zenica: Pivić- Osigurat ćemo penzionerima 13. penziju, a Zenici vratiti duh solidarnosti i socijalne pravde –

Kandidat za gradonačelnika Zenice, univerzitetski profesor Nezir Pivić, u novom izbornom promotivnom videu predstavlja planove i mjere programa “Za jaku Zenicu” iz oblasti socijalne politike.

Posljedica socijalne politike aktuelne vlasti je da je Zenica sa 18 posto ukupnog broja stanovništva zvanično postala grad starijih osoba, osobe sa invaliditetom su nezadovoljne svojim položajem, a nasilje u porodici je povećano za 400 posto.

“Naše opredjeljenje je da vratimo duh solidarnosti, humanizma i socijalne pravde, ravnopravnosti i društvene jednakosti, na temelju aktivnog učešća Grada kao partnera u brizi prema građanima u stanju socijalne potrebe”, poručuje Pivić.

U posebnom fokusu programa “Za jaku Zenicu” su penzioneri, koji sve teže žive. SDA će iz budžeta osigurati finansijsku potporu za svakog penzionera u vidu 13. penzije.

VIDEO: https://we.tl/t-5dcY8MTCNS

Za jaku Zenicu!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno