Politika

SPU BIH Zenica: Ne u naše ime

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

NE U NAŠE IME!

Poštovani penzioneri/ke Zenice,
Svjesni činjenice da se “Izdaje” dešavaju u našim životima i da je ta pojava nešto što se obično koristi da bi se neko ponizio, porazio ili spriječio da uspije, svjesni smo i da postoje osobe koji to i primjenjuju u ostvarivanju svojih ličnih interesa.

Posebno zaboli ako vam to uradi osoba/be sa kojom ste bliski ili vam je prijatelj.

Prije 2 mjeseca je naš Predsjednik GO Stranke penzionera/umirovljenika Zenica na sastanku sa Predsjednikom Udruženja penzionera g-dinom Sijerčić Eminom dobio čvrsta obećanja da citiramo” Udruženje penzionera Zenica neće podržati niti jedan politički subjekat u Gradu Zenica na predstojećim Lokalnim izborima, pa ni Stranku penzionera, ali da će prije samog glasanja pozvati penzionere da izađu na glasanje i glasaju po svojoj odluci”.

Iako smo stava da penzioneri/umirovljenici trebaju biti jedinstveni a subjekti koji ih predstavljaju “puhati u istu” jer nam je to jedina šansa da uspijemo opstati u ovoj nepravednoj situaciji, prihvatili smo to kao “nešto” pozitivno.

Međutim, dana 08.10.2020.godine, Rukovodioci Udruženja penzionera su prekršili dato obećanje i preuzeli donaciju od Gradske uprave Zenica u iznosu od 100 000 KM.
Zašto baš sada 7 dana pred početak izborne kampanje?

Kao što kažu “Poklonu se ne gleda u zube” ali ovaj čin baca duboku sjenu na krajnje namjere.
Ako uzmemo u obzir da penzioneri putem svojih penzija unesu godišnje u Grad Zenica preko 120 mil KM, da svi pune budžet grada trošenjem tih penzija i da nisu svi penzioneri članovi Udruženja, te da je bilo i težih dana u ovoj godini za intervenciju, onda je jasno da je i ovaj čin darivanja mogao biti poslije izbora.

Stranka penzionera/umirovljenika BIH Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno