Rukomet

Saopćenje za javnost: RK Čelik zasluženo pobijedio Juniore: 32:27

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: RK Čelik zasluženo pobijedio Juniore: 32:27 – RK Čelik nadigrao Školu Rukometa Čelik Junior 32:27 (poluvrijeme 14:11) za RK Čelik – Sjajna utakmica u Zenici, u gradskom derbiju, utakmica na premijerligaškom nivou između RK Čelika i Škole rukometa Čelik Junior u kojoj je RK Čelik tokom čitave utakmice bio bolji tim

U 25. kolu Prve lige FBiH u domaćem derbiju RK Čelik – Škola rukometa Čelik Junior, RK Čelik u potpunosti nadigrao i zasluženo pobijedio Juniore
RK Čelik ovoga puta nije nasjeo prevarama kao jesenas, kada je Škola Junior samo za tu utakmicu dovela dva iskusna igrača (Martinovića i Burazora)
Igrač utakmice Aldin Begagić, a odličan je bio i golman RK Čelika Haris Muhić
Utakmica RK Čelik – Škola rukometa Čelik Junior, igrano u Gradskoj areni Zenica. Gledalaca oko 800. Rezultat 32:27 (poluvrijeme 14:11) za RK Čelik. Sudije Alen Kadić i Mirza Memić. Delegat: Emir Konjičanin. Sedmerci: za Čelik 6 (4), a za Čelik Junior 1 (0). Isključenja: RK Čelik 16 minuta, za Školu Junior 8 minuta.

RK ČELIK: Maumer Kaljić, Faris Mrako, Eldar Mehić (5), Ismar Kahrić, Adnan Sumbuljević, Jasmin Omerović (5), Danijel Jurić (1), Kenan Biogradlija (5), Adnan Begagić (5), Aldin Begagić (9,) Ekrem Kobilica, Adi Pašalić, Muhamed Ajanović (2) i Haris Muhić (17 odbrana). Trener: Seldin Rizvanović.

ŠR ČELIK JUNIOR: Mirza Mulić (13 obrana), Stjepan Baltić (3), Adi Mušinović, Dragan Martinović (6), Anes Suljić, Edhem Grabus (1), Amar Kobilica (1), Muhamed Karić, Omer Suljić (1), Edin Bajramović (8), Demir Šabanović (3), Ajdin Tufekčić, Adi Šabić, Bojan Burazor (4), Faris Telalović, Jasmin Beganović. Trener: Vladimir Zeljko.

Sjajna utakmica u Zenici, u gradskom derbiju, utakmica na premijerligaškom nivou između RK Čelika i Škole rukometa Čelik Junior u kojoj je RK Čelik tokom čitave utakmice bio bolji tim, i tehnički i taktički. Igrao je brzo, organizovano i u potpunosti nadigrao i pobijedio Školu rukometa Čelik Junior (rezultat 32:27 za RK Čelik) i tako im vratio ”milo za drago” za izgubljenu utakmicu jesenas protiv istog rivala.

Pogledajte i mali slajder sa utakmice (foto: Draženko Jurišić):

Ne može dva puta na isti ”štos”

Rukometaši RK Čelika nisu ovog puta nasjeli na isti ”štos” kao jesenas (kada su Juniori doveli dva igrača samo za utamicu sa Čelikom – Dragana Martinovića i Bojana Burazora).

Samo tri dana pred ovu utakmicu na press konferenciji u Školi Junior su izjavili da će sa RK Čelikom ”igrati sa podmlatkom, jer ova utakmica nema rezultatski značaj, pa smo sve prvotimce poslali na zasluženi odmor”

Ovog puta tim RK Čelika nije nasjeo na tu podvalu, a u ekipi Škole Juniora su i igrali svi stariji i iskusniji igrači, uključujući i pomenute Martinovića i Burazora.

Sve do 25. minuta igre u prvom poluvremenu igralo se gol za gol. Pet minuta prije odlaska na odmor Čelik je postigao golove i prvo poluvrijeme završio na plus 3 (14:11 za RK Čelik).

U drugom poluvremenu izabranici trenera RK Čelika Seldina Rizvanovića zaigrali su još mnogo bolje. Aldin Begagić, Jasmin Omerović, Eldar Mehić, Adnan Beggić, uz odlične odbrane golmana Harisa Muhića Kireta, držali su sve konce igre u svojim rukama, napravili rezultat i do 8 golova razlike.

Škola Junior se samo u dva navrata uspjela približiti na tri gola razlike: 23:20, zatim, 25:22, ali nisu imali snage da rezultat preokrenu u svoju korist.

U ekipi gostiju – Škole Čelik Juniora (kao i uvijek) najbolji je bio veliki rukometni znalac Edin Bajramović, koji je postigao 8 golova, zatim Dragan Martinović koji je postigao 6, a Bojan Burazor 4 gola.

Aldin Begagić – igrač utakmice

U ekipi RK Čelika odličan je bio sjajni rukometni velemajstor Aldin Begagić, koji je bio i prvi golgeter utakmice (postigao 9 golova). Begagić je proglašen igračem utakmice. Pored Aldina Begagića, u ekipi RK Čelika odličan je bio i golman Haris Muhić Kire, zatim Eldar Mehić, Jasmin Omerović, Kenan Biogradlija i Adnan Begagić, koji su postigli po 5 golova.

Seldin RizvanovićTrener RK Čelika Seldin Rizvanović, koji ima velike zasluge za novu, brzu, dobru igru RK Čelika, je nakon utakmice izjavio sljedeće:

”Prije svega, želim čestitati mojim čeličim momcima na sjajnoj igri! Odigrali su ovu utamicu sportski čisto, muški i znalački i zaluženo smo pobijedili.

Nakon određenog podcjenjivanja ovog istog protivnika u prvoj polusezoni, znali smo šta nas čeka u ovoj utakmici. Iako smo bili oslabljeni neigranjem čak četiri igrača iz standardne postave – bez prvog golmana Riada Polića, te bez tri standardna igrača iz prve postave – Kenana Muslića, Ive Miškovića i Adija Pašalića, ostvarili smo ubjedljivu i vrijednu pobjedu. Večeras smo se uvjerili da Zenica zaslužuje premijerligaški klub, jer je večerašnja utakmica bila na tom nivou.

Želim se posebno zahvaliti Upravi RK Čelika na čelu sa predsjednikom Kluba Panetom Škrbićem, Upravi koja je odlično fukcionisala.
Hvala predsjedniku Škrbiću što je rad Kluba organizovao na vrhunskom nivou, posebno što je finansijski konsolidovao i iznio sezonu uz minimalnu podršku Grada (sramnih 17 hiljada za 12 mjeseci). Najboljem predsjedniku kluba, G. Škrbiću, još jednom iskreno čestitam a potpuno isto mišljenje imaju i bukvalno svi igrači Čelika, koji su se dogovorili da ovu pobjedu nad Školom Junior poklone svom predsjedniku. Hvala mu na svemu! I ova pobjeda je po dogovoru mene i igrača poklon predsjedniku Kluba Škrbiću”, izjavio je Seldin Rizvanović.

Tri rođendana igrača RK Čelika

Nastavljajući lijepu praksu da se svi rođendani igrača obilježe prilikom odigravanja domaćih utakmica, Uprava RK Čelika je u utakmici sa Školom Junior obilježila čak tri rođendana:

Muamer Kaljić Memko je navršio 18 godina,
Adnan Sumbuljević 20,
Eldar Mehić 22 godine.
Tim povodom presjednik kluba Pane Škrbić im je prije početka utakmice uručio rođendanske čestitke i poklone.

Glavna nagrada tombole (Hotel Splendid, Budva) otišla za Travnik!
U poluvremenu su izvučene i nagrade tombole koju je domaćin RK Čelik pripremio za ovu utakmicu. Glavna nagrada, boravak-puni pansion u hotelu Splendid sa 5 zvjedica, Budva, Crna Gora, pripala je gospođi Kahrić iz Travnika.

Čestitamo!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno