Rukomet

FOTO: Pobjeda rukometaša Čelika u gradskom derbiju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda rukometaša Čelika u gradskom derbiju  – Uokviru 26.kola (zadnje kolo prvenstva) Prve rukometne lige Federacije BiH, grupa Sjever, rukometaši zeničkog Čelika zabilježili su pobjedu u gradskom derbiju nad ekipom ŠR Čelik Junior.

Rezultat: RK Čelik – ŠR Čelik Junior 32:27 (14:11);

Strijelci za Čelik: Aldin Begagić 9, Eldar Mehić, Jasmin Omerović, Kenan Biogradlija i Adnan Begagić po 5, Muhamed Ajanović 2 i Danijel Jurić 1 gol.

Strijelci za ŠR Čelik Junior: Edin Bajramović 8, Dragan Martinović 6, Bojan Burazor 4, Stjepan Baltić i Demir Šabanović po 3, Edhem Grabus, Amar Kobilica i Omer Suljić po 1 gol.

U prvih 20-ak minuta igra je bila prilično ravnopravna i igralo se, gotovo, gol za gol. U zadnjim minutama prvog poluvremena Čelik ostvaruje tri gola prednosti (12:9), a na kraju prvog poluvremena rezultat je 14:11 za RK Čelik.

U drugom poluvremenu izabranici trenera Seldina Rizvanovića, domaćini u ovom derbiju, zaigrali su još bolje. Aldin i Adnan Begagić, Jasmin Omerović i Eldar Mehić držali su konce igre u svojim rukama.

Čelik je tokom drugog poluvremena imao prednost od pet i više golova. Rukometaši Čelik juniora su uspjeli prići samo na tri gola razlike 23:20 i 25:22, ali nisu imali snage da preokrenu rezultat u svoju korist. Derbi je završen sa pet golova prednosti u korist RK Čelik i tako su se revanširali za poraz u jesenjem dijelu prvenstva od 23:31. Kod Čelika se posebno istakao golman Muamer Kaljić.

Ovaj gradski derbi posmatrao je pristojan broj gledalaca, oko 300.

Zaslužena pobjeda Čelika, koja nije promjenila izgled tabele. Čelik junior je ligu završio na trećem mjestu sa 54 boda, dok je Čelik četvrti sa 52 boda. Na čelu tabele su tuzlanska Sloboda i Krivaja iz Zavidovića.

Rezultati 26.kola:

Čelik – Čelik Junior 32:27

Kakanj – Rudar 37:24

Bosna 2 – Sloboda 0:10

Bosna TS – Žepče 29:29

Krajina Gradačac 33:46

Lukavac – Krivaja –

(Slobodna je ekipa Sana 7)

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno