Rukomet

Predsjednik Kluba RK Čelik priredio iftar za rukometaše

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik Kluba RK Čelik priredio iftar za rukometaše – Predsjednik Kluba Pane Škrbić je večeras priredio iftar i svečanost za rukometaše Čelika, zahvalio se i čestitao svim igračima i Upravi kluba za plasman u Jedinstvenu ligu Federacije BiH.

  • Na svečanosti prije iftara podijeljene nagrade i priznanja najboljim igračima sezone
  • Nakon završetka naporne prvenstvene sezone u Prvoj ligi FBiH, održana je prigodna svečanost i iftar za prvotimce RK Čelik, uz prisustvo 25 igrača i članova Uprave u restoranu Dubrovnik u Zenici.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić koji je priredio iftar, zahvalio se i čestitao svim igračima i Upravi kluba za plasman u Jedinstvenu ligu Federacije BiH i saopštio igračima odluku Uprave – da svi igrači i u narednoj sezoni ostaju uz svoj Čelik.

Predsjednik Škrbić se zahvalio i direktoru ”Dubrovnika” Feđi Derviševiću koji podržava RK Čelik u kontinuitetu, kao i ovu svečanost.

Aldin Begagić – Čelikov igrač sezone

Za igrača sezone proglašen je najstariji igrač RK Čelika, majstor rukometa Aldin Begagić. On je dobitnik prve nagrade – boravak  za dvije osobe, tri dana u najluksuznijem hotelu na Jadranu, sa pet zvjezdica, Hotelu Splendid iz Budve, iste nagrade – boravak u Splendidu ali za jednu osobu dobili su i drugo- i trećeplasirani igrač RK Čelika protekle sezone – Eldar Mehić i Kenan Biogradlija.

Pehari za četiri specijalne nagrade

Na svečanosti su uručene i četiri specijalne nagade – pehari za doprinos razvoju kluba i to:

  • Za nesebičan trud i rad tokom čitave sezone priznanje (pehar) je uručen Adnanu Begagiću koje je proglašen kapitenom tima za narednu sezonu.
  • Specijalna nagrada i pehar su uručeni vrsnom desnom krilu Jasminu Omeroviću – za najveći profesionalni odnos i doprinos podizanju kvaliteta u RK Čeliku,
  • U konkurenciji golmana Specijalnu nagradu je dobio Haris Muhić Kire, a
  • Nagrada ”Najperspektivniji mladi igrač RK Čelika – najveća nada Čelika” uručena je juniorskom reprezentativcu RK Čelik Ismaru Kahriću.

Pohvale i čestitke Rizvanoviću i Šehiću

Biranim riječima predsjednik Kluba Pane Škrbić se zahvalio na odličnom radu treneru Seldinu Rizvanoviću i generalnom sekretaru kluba Nedimu Šehiću koji ujedno rukovodi i uspješnom Školom rukometa RK Čelika.

Pohvaljeni su i svih 20 prvotimaca RK Čelika, koji su izrazili spremnost da i u narednoj sezoni brane boje RK Čelik.

U ime nagrađenih i pohvaljenih zahvalio se Aldin Begagić, koji je između ostalog rekao:

”Sretan sam što sam dio ovog odlično organizovanog sportskog kolektiva, Kluba sa svijetlom tradicijom od 70 godina postojanja, gdje svi dišemo kao jedan. Siguran sam da ovaj klub ima svijetlu budućnost, da povratak u Premijer ligu i Evropu postaje realnost. Vjerujem da će i pomoć od Grada ubuduće biti veća.
U ime igrača zahvaljujem se predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću za sve što čini za ovaj Klub. Hvala za iftar i vrijedne nagrade i priznanja!”, izjavio je Begagić.

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno