Politika

SAOPĆENJE ZA JAVNOST – Održana sjednica Kantonalnog odbora A-SDA ZDK

Sinoć je u Zenici održana sjednica Kantonalnog odbora A-SDA stranke Zeničko-dobojskog kantona. Na sjednici su razmatrani rezultati proteklih Lokalnih izbora 2020. godine, te pravci daljnjih aktivnosti stranke. Predsjednici gradskih/općinskih organizacija iznijeli su pojedinačne rezultate A-SDA stranke u njihovim lokalnim zajednicama i osvrnuli su se na pojedine izborne specifičnosti proteklih lokalnih izbora.

Nakon komparativne analize rezultata sa ranijim izborima, te uzimajući u obzir veliki broj političkih subjekata koji su učestvovali na izborima, a posebno i značajan pad koji su ostvarile pojedine stranke i partije sa njihovim do sada stabilnim biračkim tijelom, može se zaključiti da je A-SDA stranka u Zeničko-dobojskom kantonu ostvarila značajan uspjeh i napredak. Stranka je povećala svoj izborni rejting u većini općina Zeničko-dobojskog kantona. Povećan je broj gradskih/općinskih vijećnika, kao i ukupan broj glasova, koji je veći za oko tri hiljade od prethodnih izbora. Tako su nove općinske vijećnike dobile i općinske organizacije u Doboj-Jugu, Maglaju i Varešu, a druge općine su zadržale isti ili ostvarile veći broj vijećnika, dok općine Kakanj i Žepće i dalje ostaju bez učešća A-SDA u zakonodavnoj općinskoj vlasti. Ono što je posebna vrijednost ovakvih rezultata jeste činjenica da su izabrani vijećnici mladi ljudi iz Timova za promjene A-SDA stranke, koje je njihova lokalna zajednica prepoznala kao nosioce promjena i povećanja kvaliteta života u njihovim sredinama.

Rukovodstvo stranke dobilo je punu podršku za svoj dosadašnji rad i postignute rezultate, a razmatrane su stratečke smjernice za daljnje aktivnosti i predstojeće opće izbore. Posebno je naglašena potreba preduzimanja adekvatnih mjera i aktivnosti za postizborno političko djelovanje, a u korist svih građana u Zeničko-dobojskom kantonu.

Kantonalni odbor A-SDA ZDK

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi