Politika

Saopštenje Asima Musića – nezavisnog vijećnika ispred nacionalnih manjina u Gradskom vijeću Zenice u mandatnom periodu 2016.-2020.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Budući da su objavljeni preliminarni rezultati proteklih Lokalnih izbora 2020. , ovim putem želim da se prije svega zahvalim svim građanima Zenice koji su svoje povjerenje ukazali meni i mojoj politici, te glasali za mene. Njihov glas je još značajniji, imajući u vidu da su glasači izlaskom na izbore rizikovali svoje zdravlje i život, budući da su se ovogodišnji izbori odvijali u nikada izazovnije vrijeme – u vrijeme pandemije Corona virusa.

Ovim putem želim da se zahvalim i gradonačelniku Fuadu Kasumoviću, koji je svojom briljantnom pobjedom sa preko 30.000 glasova pokazao da je njegova politika, a i politika nas vijećnika koji smo podržavali gradonačelnika Kasumovića, na pravom putu i da donosi suštinske promjene za grad Zenicu, a što su i prepoznali Zeničani.

Bila mi je čast i zadovoljstvo raditi zajedno sa gradonačelnikom Fuad Kasumovićem, te mogu reći da sam se lično uvjerio da je Fuad izuzetno stručan ekonomista, sa visokim stepenom poznavanja i mikro i makro ekonomskih tokova na području ne samo grada Zenice, nego i cijele države BiH. Ipak, prije svega, Fuad Kasumović je čovjek iz naroda , čestit – čovjek od riječi i djela. Siguran sam da će i istrajati u svojoj odlučnoj namjeri – da svim građanima Zenice stvori moderne europske uslove, odnosno modernu europsku Zenicu, iz koje neće odlaziti Zeničani u bijeli svijet, nego koja će spajati sve ljude iz cijelog svijeta.

Također, zahvaljujem se na saradnji kolegama vijećnicima, a novoizabranim želim mnogo sreće i uspjeha u radu. Sa posebnom radošću i sjetom prisjećat ću se saradnje sa Adnanom Zubanom, kolegom Nerminom Mehićem zvanim „Paprle“, Almirom Babajićem, Goranom Bulajićem , Ekremom Tukom i mnogim drugima. Najveća podrška i vjetar u leđa bili su mi moji prijatelji koji žive razasuti po cijelom svijetu – od Amerike, preko Velike Britanije i Europe, do daleke zemlje kengura – Australije i naravno u našoj najljepšoj Bosni i Hercegovini. Hvala vam svima na svakodnevnim riječima podrške i hrabrenja da istrajem u svojoj namjeri da Zenicu svima učinim ljepšim mjestom za život. Sada je došlo vrijeme da se odmorim , odnosno, što reče moj dobri prijatelj, Zeničanin i ogromna podrška u životu – Vladimir Videnović, uvaženi magistar inženjer elektrotehnike i informacijske tehnologije u Australiji – „Ako, otkači se sa tog političkog ringišpila“! I poslušat ću ga!

Nadam se da se ubrzo vidimo! Ipak, mogu svima poručiti da ovo ne znači kraj moje borbe ne samo za bolji život pripadnika nacionalnih manjina i socijalno ugroženih kategorija društva. Nakon što se odmorim, pronaći ću najbolji način djelovanja kako bi svima bio na usluzi sa svojim stečenim znanjem i iskustvom, i dalje ću se predano boriti za bolju Zenicu. Jer baviti se politikom nije jedini način da se popravlja stanje u našem gradu. Sa čistim obrazom i dušom uvijek postoji način da zajedno sa svojim uspješnim prijateljima radim na popravljanju stanja u našoj Zenici!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno