Politika

Konačni rezultati: Kasumović 32.620 glasova, Zenička inicijativa 18.131…..

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Centralna izborna komisija Bosne i hercegovine je konačno finalizirala brojane i provjere sa svih biračkih mjesta na području grada Zenice. Nakon što su bila gotova sva mjesta, čekalo se nekoliko dana da posao ipak bude 100-procentno završen. Izbori su, podsjećamo, održani 15.11.

Zenicablog vam donosi KONAČNE rezultate za gradonačelnika i Vijeće, te pojedinačne rezultate po strankama koje su prešle “prag” od tri posto. Podsjećamo, u Gradsko vijeće se bira 30 vijećnika, plus jedan sa liste kandidata nacionalnih manjina.

Predstoji još “matematika”, kojom se proporcionalno uvećava procenat onim strankama koje su ušle u Vijeće, time što će se “popuniti” procentima onih koji su osvojili manje glasova. Na kraju, znati će se i konkretan omjer i imena svih budućih vijećnika, koji će onda uz reizabranog gradonačelnika Fuada Kasumovića voditi lokalnu zakonodavnu politiku u Zenici.

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno