Politika

Saopćenje za javnost: Nezavisni kandidat za Gradsko vijeće Ibrahim Emić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Saopćenje za javnost: Nezavisni kandidat za Gradsko vijeće Ibrahim Emić – Ibrahim Emić, Nezavisni kandidat za GV Grada Zenica, poslao nam je saopćenje kojem se dodatno predstavlja svojim augrađanima.
Šegrt, ili kako bi se danas reklo učenik Škole učenika u privredi, pa onda majstor u ŽZ, u svom rodnom Gradu, rođen tamo neke 1952.godine u Pionirskoj ulici, današnji naziv Meokušnice.
Žljeba na Potoku koji izvire u selu Vražale i spušta se sve do rječice Kočeve a odatle u Bosnu, a Rijeka Bosna sve do Crnog mora. ,,Voda nešto nosi”, tako i Ibrahima.Od mladog samoupravljača, pa servisera TV tehnike, dođe i do Nastavnika praktične nastave u Srednjoj školi gdje svoje dugogodišnje iskustvo prenese na mnogobrojne učenike tokom svog jedanaestogodišnjeg bivstvovanja u školi.
Učenici za to vrijeme na takmičenjima osvojiše mnoštvo diploma i drugih nagrada, a Ibrahim svojim zalaganjem uspije da otvori savremeni kabinet za praktično odvijanje nastave. Školska učila koje su pravili učenici ostat će u školi kao svjedok prisustva Ibrahima u njoj.
Paralelno sa pozivom Nastavnika, Ibrahim počinje i da piše, a ljubav za kolekcionarstvom ne zanemaruje. Interesovanje medija iz cijele BiH za njegovim kolekcionarstvom, potvrđuje se dolaskom TV ekipa koje to ovjekovječuju. Lokalna televizija prepoznaje to i kroz emisije Zeničke priče angažuje Ibrahima da Zeničanima ispriča 13. Zeničkih priča, a četrnaesta ostaje neobjavljena iz njemu nepoznatih razloga. Ipak Ibrahim objavljuje knjigu sa svojih 66. Zeničkih priča, knjigu koju je pretvorio u audio verziju namijenjenu za slijepa i slabovidna lica a koje je izdanje sam isfinancirao.
Vidjevši veliki odziv za knjigom, Ibrahim priprema drugu knjigu sa 38.Zeničkih priča u kojoj će biti spomenuti mnogi Zeničani, majstori svog zanata. I konačno, Ibrahim se drznuo da se u ovakvim vremenima kandiduje za Nezavisnog vjećnika u GV Zenica, ponukan ovim četvorogodišnjim zbivanjima u Gradu Zenica.
Nastojao je da kroz kolumne koje je objavljivao, da skrene pažnju na negativnosti po grad koje su se na političkoj sceni dešavale, na nekulturu i sve ono što ne pripada njegovom rodnom gradu, ali…na kraju se odlučio na ovaj korak ne bi li se njegova riječ bolje čula, jer napokon, ovo je njegov Grad i zato će se KULTUROM ZA KULTURU boriti da taj njegov Grad Grad Zenica sija svjetlom koji mu i pripada.
Jer, žljeba na Zeničkom potoku, koji je trenutno zarobljen teškim bremenom betonskim i asfaltnim poklopcem, se tako lako ne zaboravlja…


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno