Politika

Saopćenje za javnost: SDP BiH Zenica

Saopćenje za javnost: SDP BiH Zenica – GO SDP  Zenica ovim sapštenjem želi upoznati javnost da  je u proteklih 15 dana provela anketiranje na uzorku većem od 2000 građana Zenice u svim gradskim i prigradskim naseljima,te da je na osnovu obrađenih podataka iz ankete i dosadašnjeg rada i komunikacije naših vijećnika i aktivista sa građanima  napravljen  Program GO SDP BiH Zenica koji u pet programskih oblasti identifikuje najveće probleme građana  i nudi  konkretna rješenja.

Program GO SDP BiH pod sloganom „Za dostojanstvenu porodicu!“ svojim najvećim dijelom tretira probleme sa kojim se susreće svaka zenička porodica i kao takav kroz konkretne prijedloge za njihovo riješavanje,sigurno predstavlja jedan od najboljih Programa koji  je SDP ponudio u Zenici.

Program je obuhvatio i u njemu je pobrojano više od 30 problema,te ponuđeno preko 50 mjera koje tretiraju te probleme i način kako ih riješiti na osnovu pet naših najbitnijih programskih politika.Između ostalog,posebno vrijedi istaći da se na kraju Programa nalazi 10 prioriteta koje će budući vijećnici SDP-a provesti u sljedećem mandatu.

Osim Programa „Za dostojanstvenu porodicu!“ tim za izradu politika Socijaldemokratske partije je napravio i tri posebna dokumenta koja detaljno tretiraju ključne probleme građana Zenice  : nezaposlenost, stambeno zbrinjavanje mladih i oblast poljoprivrede.

GO SDP BiH Zenica će Program „Za dostojanstvenu porodicu“,što je ujedno i naš lokalni izborni slogan, već danas ponuditi i poslati   nezavisnim kandidatima za gradonačelnika  Grada Zenice . Kandidat koji prihvati da realizuje naš program u slijedeće četiri godine, će dobiti  podršku članova, aktivista i glasača Socijaldemokratske partije Zenica.

Do 01. oktobra će biti rok da se kandidati izjasne da li i u kojoj mjeri prihvataju naš ponuđeni program.

Predsjedništvo GO SDP BiH Zenica će nakon očitovanja nezavisnih kandidata za gradonačelnika Grada Zenice uraditi analizu i napraviti realnu procjenu sa kojim kandidatom bi naš program mogao u najvećoj mjeri biti realizovan te,će sa tim kandidatom 08.10.2020. godine potpisati „Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Gradu Zenici“ što će biti prva programska predizborna koalicija na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini.

Cilj nam je da za četiri godine na kraju mandata, građani Zenice  mogu na osnovu  realizovanih i nerealizovanih obećanja iz ponuđenog Programa, ocijeniti naš rad.

PRESS SLUŽBA GO SDP BiH ZENICA

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem